Fontos változás Tarantino új filmjével kapcsolatban

Két héttel korábbra került a premierdátum, aminek nem gyakorlati haszna, hanem szimbolikus üzenete van.

Ahogy arról már többször is írtunk, a Once Upon a Time in Hollywoodnak eredetileg 2019. augusztus 9-én lett volna a premierje, ami Sharon Tate színésznő meggyilkolásának ötvenedik évfordulója. Az egyezés nem véletlen, hiszen a filmben fontos szerep jut a Charles Manson szektája által elkövetett gyilkosságoknak, és QT ezen a bizarr módon akart tisztelegni a terhesen meggyilkolt Tate emléke előtt.

DiCaprio és Tarantino a film egyik sajtóprezentációján. Forrás: Isaac Brekken / Getty Images for CinemaCon

 

A Sony most bejelentette, hogy a bemutatót átrakják két héttel korábbra, egészen pontosan 2019. július 26-ra. A stúdió nem indokolta a döntést, de gyanús, hogy el akarják kerülni a botrányt, ami már elkezdett gyűrűzni, hiszen a Tarantinóról mostanában kiderült dolgok (tudott Harvey Weinstein mocskos ügyeiről, balesetbe hajszolta Uma Thurmant a Kill Bill forgatása során, megpróbálta kimagyarázni azt a nemi erőszakot, amit Roman Polanski egy 13 éves lány sérelmére követett el) már rajongóit is megosztják, ahogy sokan nem találták ízléses húzásnak a gyilkosságok ötvenedik évfordulójára tenni a véresnek ígérkező film premierjét sem.

A hatalmas sztárparádéval (Margot Robbie, Leonardo Dicaprio, Brad Pitt, Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russell, Burt Reynolds stb.) készülő Once Upon a Time in Hollywood egy levitézlett tévés westernsztár (Caprio) és kaszkadőre (Pitt) kalandjait követi, akik próbálnak túlélni a hatvanas évek végi Hollywoodban, ami az ellenkultúra beszivárgása miatt már egyáltalán nem emlékeztet egykori önmagára. A Manson-gyilkosságok pedig úgy kerülnek képbe, hogy DiCaprio figurája Sharon Tate szomszédjában lakik.

First look. #OnceUponATimeInHollywood

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,

Tarantino maga a film stílusát saját korábbi munkájáéra, a Ponyvaregényére hasonlította, és azt is megígérte, hogy DiCaprio és Pitt olyan nagyszerű párost alkotnak majd a vásznon, mint tette azt annak idején több filmben is a legendás Paul Newman – Robert Redford-duó.


(via Variety)