Film készül a fiatal Schwarziról és a gyúrás aranykoráról

A Bigger azt mutatja be, hogyan fedezte fel Arnoldot a testépítés ősatyja és a Mr. Olympia szervezője, Joe Weider.

Deadline értesülései szerint a 2014-es év Mr. Universe címének birtokosa, az ausztrál Calum Von Moger fogja alakítani a fiatal Arnold Schwarzeneggert a Bigger-ben. A film, amit a Bad Boys 1-2 forgatókönyvírója, George Gallo rendez, a testépítés aranykorát mutatja be a 2013-ban elhunyt Joe Weider életén keresztül.

Középen: Calum Von Moger (fotó: Richard Stonehouse / Stringer / Getty Images)

 

A kanadai születésű Joe Weider és a testvére, Ben voltak azok, akik 1946-ban megalapították a Testépítők Nemzetközi Szövetségét, aminek a segítségével idővel a gyúrás is ugyanolyan sportág lett, mint a sokkal nagyobb megbecsülésnek örvendő súlyemelés. Joe Weider 1965-ben a testépítőszövetség égisze alatt gründolta össze a a Mr. Olympia versenyt, azzal a céllal, hogy a testépítők ne csak a Mr. Universe versenyeken mérhessék össze az izmaikat. Weider volt emellett az is, aki nemcsak a saját maga szerkesztett életmódmagazinokban, a Muscle & Fitnessben, a Flexben és a Shape-ben népszerűsítette a testépítést, de saját márkás táplálékkiegészítőket is forgalmazott.

Forrás: Evening Standard / Stringer/ Getty Images

 

Ő volt az, aki rábeszélte Schwarzeneggert, hogy ne Németországban, hanem az Egyesült Államokban építse fel a testépítőkarrierjét (Arnold 1968-ban emigrált Európából Amerikába), 1972-ben pedig Schwarzeneggert használta reklámarcnak a Weider Formula No. 7 nevű táplálékkiegészítőhöz:

A filmváltozatban a Teen Wolf és a Supergirl sztárja, Tyler Hoechlin alakítja majd a fiatal Joe Weidert, Aneurin Barnard lesz a testvére, az apjuk szerepét pedig a jó ideje eltűnt Steve Guttenberg kapta meg. Joe első és második feleségét Victoria Justice és Julianne Hough alakítja, Tom Arnold pedig az egyik gyúrósmagazin szerkesztője lesz. (via Looper)