Extrém kemény úszótanfolyamra küldték az Avatar 2-3-4-5 sztárjait

A sok víz alatti forgatás miatt 4 vagy több percig kell majd kibírniuk levegő nélkül.

6 hónapon át kőkemény úszóleckékre jártak az Avatar folytatásaiban szereplő sztárok, mivel a sok víz alatti forgatás miatt legalább 4 percig kellett visszatartaniuk a lélegzetüket, és ez az elején még nem mindenkinek ment. James Cameron viszont most már nagyon elégedett azzal a hat tinivel (és egy 7 éves gyerekszínésszel), akivel a víz alatti jeleneteken eddig dolgozott. Az Avatar 2 ugyanis azokról az ifjú na'vikról fog szólni, akik kimaradtak a 2009-es első rész nagy háborújából, mivel a bolygó túlfelén élnek, egy hatalmas óceán gigantikus korallzátonyán.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az Avatar 2-ben fontos szerepe lesz a Pandora tengereinek: a főszereplők ugyanis egy eddig ismeretlen na'vi klán, a Tonowari törzsfőnök vezette metkayinák tagjai lesznek. De visszatér Sam Worthington, mint a na'vivá változott kerekes székes katona, Zoe Saldana ismét a főhős szerelmét, Neytirit alakítja, és évek óta azt pletykálják, Sigourney Weaver is visszatér majd, na'vi testben. Új szereplő lesz a filmben Jack Champion, aki nem na'vit fog játszani, hanem egy Spider nevű, 12 éves fiút, aki a Pandora emberek építette katonai bázisán, a Hell’s Gate-ben nőtt fel.

A híresen perfekcionista Cameron eddigi nyilatkozatai alapján az egyszerre leforgatott Avatar 2 és 3 az idegen világ tengereiben fog játszódni, majd egy kis szünet után a stáb egyszerre forgatja majd le a 4-5. részt. A végeredményt 2020. december 18-án, 2021. december 17-én, 2024. december 20-án és 2025. december 19-én láthatjuk majd. Kérdés persze, kiket fog lázba hozni egy olyan franchise, aminek az alapkövét még 2009-ben tették le, és azóta (pont emiatt a film miatt) jóformán minden hónapban jön egy futószalagon gyártott, sok százmillió dollárba kerülő, és még többet kaszáló CGI blockbuster? (via Looper)