Erről a filmről twitteltek a legtöbbet

Vajon melyik alkotás nyomta le a Star Wars: Az ébredő Erőt?

A győztest a Marvel jelentette be, lévén, hogy az ő produkciójukról van szó: a Fekete Párduc című szuperhősfilmet eddig több mint 35 millió alkalommal említették meg bejegyzéseikben a Twitter-felhasználók. Ezzel pedig olyan versenytársakat utasított maga mögé, mint például az eddigi aranyérmes Star Wars: Az ébredő Erő. A bronzérmes egyébként szintén egy Csillagok háborúja-mozi: a Star Wars – Az utolsó Jedik.

Forrás: Fórum Hungary

 

A Fekete Párduchoz kapcsolódó hozzászólások zömét a BlackPanther, a Wakanda és a WakandaForever (Wakanda mindörökké) hashtagekkel vezették fel, de sokszor említették a film különböző hőseinek a nevét, azaz magát a Fekete Párducot, a Killmonger nevű főgonoszt és az egyik női főhőst, Shurit is.

„Gratulálok a Fekete Párduc egész csapatának!

Nektek köszönhetően a fiatalok végre olyan szuperhősöket láthatnak a vásznon, akik úgy néznek ki, mint ők.

Nagyon tetszett ez a film, és biztos vagyok benne, hogy a legkülönbözőbb hátterű embereket fogja inspirálni, hogy leássanak magukba, és ráleljenek arra a bátorságra, amivel a saját maguk történeteinek a hősei lehetnek” – írta ki Twitter-oldalára Michelle Obama, akinek a Fekete Párduc több mint 139 ezer retweetet köszönhet, hiszen posztjaival ő is népszerűsítette a filmet.

A fekete szuperhősről szóló alkotás persze nemcsak a Twitteren megy ilyen jól, hanem a mozikban is: februári bemutatása óta világszerte 1,1 milliárd dollárt kaszált a jegypénztárakban, Egyesült Államok-beli bevételével pedig minden idők hetedik legjobban teljesítő filmje lett az USA-ban.

Ötödik hete a Fekete Párduc a legnézettebb mozi az észak-amerikai kontinensen, és egyúttal ez a mű lett az eddig legjobbra értékelt élőszereplős szuperhősfilm a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon.

Nem túl meglepő módon a Marvel stúdió vezetője, Kevin Feige már be is jelentette, hogy hamarosan jön a Fekete Párduc 2. De a szuperhős karakterével jóval a folytatás előtt is találkozhatunk, hiszen benne lesz a magyar mozikba április 26-án érkező Bosszúállók: Végtelen háborúban.


(via The Guardian)