Elvetették a sulykot a filmesek a thai barlangi mentéssel kapcsolatban

Nem kevesebb, mint hat filmfeldolgozás van folyamatban.

Nemrégiben mi is beszámoltunk róla, hogy alig hozták ki a bent rekedt tizenkét thai gyereket és fociedzőjüket a Tham Luang Nang Non barlangból, két nemzetközi cég is lecsapott a megfilmesítés jogaira. Az egyik, a Pure Flix egy keresztény filmgyártó, amely a hit erejét hangsúlyozó alkotást tervez forgatni az inspiráló igaz történet alapján, a másik pedig egy Ivanhoe Pictures nevű ismertebb produkciós cég – ők egy nevesebb rendezőt, a Szemfényvesztők 2-t is jegyző Jon M. Chut vonták bele a projektbe.

Forrás: Linh Pham / Getty Images

 

Már le is forgott ezenkívül a Discovery Channel egyórás dokumentumfilmje, az Operation Thai Rescue, ami az Egyesült Államokban a múlt pénteken került adásba, a thai premierre pedig jövő hétfőn kerül sor. A Variety tud ezenkívül egy helyi vállalkozásról, a DeWarrenne Productionsről is, amelynek thai-ír vezetője, Tom Waller elsősorban a sztori thai elemeire és a történet ismeretlen hőseire fókuszál majd.

A felsoroltakon kívül azonban folyamatban van még legalább három nemzetközi projekt, mivel a thai kormányzat úgy nyilatkozott, hogy egy bizottság a jövő héten fogja átnézni azt az öt nemzetközi és egy thai filmtervet, ami a közelmúltbeli barlangi mentésről szól.

Forrás: Linh Pham / Getty Images

 

A forgatókönyveket felülbíráló bizottságnak az ország kulturális, kereskedelmi, turisztikai és sportminisztériumából érkeznek a tagjai, a testületet azonban a Nemzeti Filmbizottság szakértői vezetik. Feladatuk, hogy megvizsgálják a sztori pontosságát, a mentésben érintettek személyiségi jogait illető kérdéseket, illetve a Thaiföldről sugárzott imázst. A szigorúnak tűnő kontroll miatt egyébként többen aggodalmukat fejezték ki, hiszen Thaiföldön katonai diktatúra uralkodik – a turizmus azonban fontos a számukra, így vélhetően nem támasztanak akadályokat a filmek készítői elé.

Forrás: Linh Pham / Getty Images

 


(via Variety)