A legszimpatikusabb pasas Hollywoodban

Mark Ruffalo korunk egyik legszimpatikusabb színésze, aki vígjátékban, független művészfilmben és szuperprodukcióban egyformán megállja a helyét, de a hétvégén nem Hulkként láthatjuk.

A király összes embere (2006)

Steven Zaillian drámája valójában Sean Penn jutalomjátéka, aki egy Willie Stark nevű régimódi, vagyis tisztességes politikust alakít, aki egyenes és nyílt fickó, aki hisz az igazság és a tisztesség erejében. Egészen alulról kezdi, és egyre feljebb vezet az útja, bár az igazat megvallva, nem mindenki örül a sikereinek. Mindezt az ő útját egyengető és sikereit megéneklő újságíró (Jude Law) szemszögéből látjuk, de fontos szerepet kap egy idealista, tehát könnyen manipulálható fiatal orvos is, akinek csinos húga miatt is aggódnia kell, és őt alakítja Mark Ruffalo. Az orvos ugyan kezdetben csak apró mellékszereplő, de végül minden az ő kezében fut össze. Nagyszerű színészek nagyszerű játéka egy méltatlanul kevéssé ismert filmben.

Ha igaz volna... (2005)

Mark Ruffalo romantikus vígjátékban is jó, de csak akkor, ha a sztori egy kicsit furcsa. No, nem annyira furcsa, hogy alternatív filmkészítésről beszéljünk, de annyira azért furcsa, hogy főhősként egy szellemmel randizzon. Amikor ugyanis az általa játszott David kibérel egy tetőtéri lakást San Franciscóban, megjelenik benne egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű, fiatal nő (Reese Witherspoon egy nagyon is hozzáillő szerepben), akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. És képes átmenni a falon, ami azért elgondolkodtató dolog. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni.

Vágyak szerelmesei (2012)

A három férfi - köztük a karrierista környezetvédelmi tanácsadó (Ruffalo), a munkájában sikeres, de napi problémákkal küszködő nős férfi (Tim Robbins) és a szellemeskedő, zabolátlan sürgősségi orvos (Josh Gad) a függőséggel való leszámolás folyamatának különböző pontjait testesíti meg. Nem, nem alkoholizmusról van szó, hanem szexfüggőségről, amin lehet poénkodni, de létező dolog, amire nyilván ez a film a bizonyíték, és benne Ruffalo szenvedése, akinek ugyan a nagyon is nyomulósan dögös Gwyneth Paltrow a csaja, mégsem engedheti el magát mellette, mert akkor minden eddigi terápia hiábavaló lenne. És ez bizony szívás, ettől be is lehet csavarodni.