Színésznők, akik meglepően jól énekelnek

A Trónok harca sárkánykirálynője a puszta énekhangjával is tömegeket tud levenni a lábáról, és a félelmetesen sokoldalú Meryl Streep majdnem ötvenéves volt, mikor sokan rácsodálkoztak, micsoda hangja van. Az énekes hollywoodi férfisztárok után most csodás hangú színésznőket mutatunk be sok videóval.

Meryl Streep

Kevesen tudták, hogy Meryl Streep nemcsak Hollywood egyik legsokoldalúbb színésznője, de zseniálisan is énekel. Aztán amikor 2008-ban kijött a Mamma Mia!, és sorra döntötte a nézettségi rekordokat, akkor hirtelen az egész világ vele énekelt. Ráadásul idén nyáron jön a második rész, amiben Meryl Streep is visszatér. A színésznő egyébként már 12 éves korától vett énekleckéket, operát énekelt, bár utólag azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem élvezte ennyire fiatalon a műfajt, így abba is hagyta. Később már az 1990-es Képeslapok a szakadékból című filmben is elénekelt egy számot, nem is akárhogy. Aztán 2015-ben a Dübörög a szív című filmben már magát kísérte gitáron, és A Florence, a tökéletlen hangban azt mutatta meg, hogy hamisan is tud elbűvölően énekelni, ha éppen arra van szükség.



Anna Kendrick

Bár a karrierjét a Broadway-n kezdte, a legtöbben akkor hallottak róla, amikor Oscarra jelölték az Egek ura című filmért. Aztán amikor 2012-ben főszerepet kapott a Tökéletes hang című fősulis-éneklős vígjátékban, mindenkinek leesett az álla.

Emilia Clarke

A Trónok harca sárkányszelídítője a puszta énekhangjával is tömegeket tud levenni a lábáról. Ez már akkor kiderült, amikor Holly Golightly karakterét játszotta színpadon az Álom luxuskivitelben című regényből, aminek a filmváltozatában Audrey Hepbourn alakította a főszereplőt. Később a Trónok harca forgatásán kezdte el dothraki nyelven énekelni a Hansons híres számát. Erről sajnos nem került nyilvánosságra felvétel.



Nicole Kidman

Itthon valószínűleg nem sokan látták a Széllovasok című ausztrál tévéfilmet, amiben rockénekesnőt játszik, és egy fellépésén énekel is. Így amikor már befutott színésznőként főszerepet kapott a Moulin Rouge-ban, amiben könnyek között énekelte a Come What May című számot, az egész világ a lába előtt hevert a különböző díjosztó bizottságokkal együtt. Azóta énekelt duettet Robin Williams-szel és ő énekelte Prince Kiss című számát a Táncoló talpak című pingvines animációban.



Keira Knightley

A színésznőnek pont olyan kis finom, ábrándos hangja van, ahogy képzelnénk. A 2013-as Szerelemre hangszerelve című filmben mutatta meg, hogy igazán fekszik neki a dolog, de énekelt korábban a 2008-as Szerelem határaiban, és egy kicsit a Karib-tenger kalózai harmadik részében is. A Szerelemre hangszerelve című vígjátékhoz a férjétől tanult meg gitározni, de nem ment könnyen, ezért utólag azt nyilatkozta, hogy csoda, hogy a házasságuk túlélte.



Scarlett Johansson

2008-ban adta ki az első saját albumát, amin többnyire Tom Waits-számokat énekel. A lemez megosztotta a kritikusokat, de mély, búgó hangjával sok új rajongót gyűjtött magának. A második albumát Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot duettjei inspirálták. Három évvel ezelőtt saját együttest alapított, a Singles with Este Haim első száma a Candy volt.

Penélope Cruz

Annak ellenére, hogy gyönyörű, csábos hangja van, viszonylag ritkán használja ki ezt a filmekben. Az egyik ilyen a 2009-es Kilenc című film, amiben A Call From the Vatican című számhoz egy forró striptease-t is előad. A Volver éneklős jelenetében viszont nem az ő hangját hallani, hanem Estrella Morente spanyol flamencoénekesét.

 

Gwyneth Paltrow

Már az 1996-os Emma című Jane Austen-adaptációban maga énekelt, de csak később, a 2010-es Reflektorfény című filmben indult be igazán, amiben több country-számot elénekelt lecsúszóban lévő énekesnőként. Ezután rendszeresen énekelt az Oscar-díjátadókon és a Glee című vígjátéksorozatban.