Seth Rogen még oly fiatal!

Múlt héten ünnepelte 36. születésnapját egyik kedvenc komikusunk, és a napokban sok-sok filmjét műsorra tűzik a tévécsatornák, ezért összeszedtünk róla tíz érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál.

1. Az anyja szociális munkás, apja egy nonprofit szervezet alkalmazottja volt, amikor megismerkedtek egy izraeli kibucban. Rogen úgy jellemzi őket, mint "radikális zsidó szocialisták. Ahonnan jöttem, a kommunizmus nem egy szörnyű kifejezés."

2. Első stand-up műsorát 13 évesen adta egy vancouveri leszbikus bárban. A következő négy évben  rendszeresen fellépett a város klubjaiban, olyan témákkal mint a bar-micvó vagy a nagyszülei. A kötözködőknek csak annyit mondott: "13 éves vagyok, 30 év múlva 43. Addigra ti már halottak lesztek."

3. Egy jótékonysági rendezvényen megilletődve álldogált Sir Paul McCartney közelében, és azon agyalt, hogy mi történne, ha tökön rúgná. "Volt egy pillanat, amikor alig egy méterre voltam tőle, és arra gondoltam, hogy ha lendületből tökön rúgnám, én lennék a leghíresebb ember az egész világon."

4. Evan Goldberggel az iskolában ismerkedett meg, és mindössze 13 évesen kezdték el írni a Superbad forgatókönyvét.

5. Rogen 16 évesen játszott Judd Apatow Freaks And Geeks című sorozatában. Feltűnt a Dawson és a haverokban, a Donnie Darkoban, és mert Sacha Baron Cohen nagy rajongója, lehetőséget kapott, hogy a Da Ali G Show második évadában íróként közreműködhessen.

6. Úgy véli, ha nem került volna be a filmiparba, valószínűleg drogdíler lenne, vagy filmek kalózmásolataival bizniszelne. De mindenképpen olyan munkát végezne, amivel könnyen lehet pénzt keresni.

7. James Franco jó cimborája, és ketten együtt nagyon hülyék. Megcsinálták Kanye West Bound 2 című számának paródiáját, amiben Kim Kardashian helyett Rogen élvezkedik meghitten a motoron - meztelenül. Franco meglehetősen prosztó aktképeket is festett róla, de ezeket nem fogom belinkelni.

8. Francóval közös Az interjúja, amiben meg kell ölniük Kim Dzsongunt, óriási botrányt kavart - ennek következményeként törték fel észak-korei hekkerek a Sony rendszerét, és hozták nyilvánosságra a cég több tízezernyi oldalnyi belső levelezését, köztük nem túl hízelgőeket.

9. Kedvenc filmjei: A nagy Lebowski, Szellemirtók, Nagymenők, Az utolsó szolgálat és az Emlékmás.

10. Keményvonalas képregényrajongó, és egyik producere és írója a Garth Ennis kultképregénye nyomán készült Preacher című sorozatnak. Nagyon beteg.