Harvey Weinsteint Cannes-ban csak A Disznónak hívták

A világ a fényűzést és a csillogást láthatta, de a Cannes-ban dolgozók testközelből láthatták, milyen ember is valójában.

A The Hollywood Reporter számolt be arról, milyennek ismerték a mocskos szokásairól hírhedtté vált filmmogult. Weinstein sok időt töltött a Hotel du Cap-ban - ebben a luxusszállodában erőszakolta meg Asia Argentót.

Forrás: fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

 

A hotel csaposa, aki több mint 20 évig dolgozott ott, nem lepődött meg a botrány kipattanásakor. "Minden úgy van, ahogy olvashattuk, sőt, még annál is rosszabb" - nyilatkozta a lapnak. - Mindig a bárban volt egy vagy két fiatal lánnyal, és nagyon hangoskodott, de mindig udvariasan bántunk vele, hiszen vendég volt." Azt nem tudta, mi folyik bent a szobájában, de ismerte, milyen ember valójában. "Sajnos, jelen pillanatban ő a leghíresebb vendégünk, aki valaha is megszállt nálunk."

Ha épp nem a Cap-ben szállt meg, akkor a Cannes központjában lévő Majestic Hotelt választotta. Giovanni Jacobo, a szálloda biztonsági szolgálatának egyik tagja szerint olyan volt, mintha a Keresztapa ment volna minden évben hozzájuk. De kedvelték.

 A hotel egyik volt alkalmazottja másként emlékszik. A botrány kipattanása után nem tudta, kiről is van szó, de miután megmutatták neki Weinstein fotóját, azonnal felismerte. "Ó, igen, ő az a rondaság, aki istennek képzelte magát. Még csak azt sem tudtam, kicsoda, de nagyon parancsolgató volt. Vannak az olyan férfiak, mint Brad Pitt és George Clooney, akik nagyon kedvesek és jóképűek. De ő nem. Ő egy igazi disznó volt."

 Egy nevét ellhallgatását kérő forrás megerősíti:

Cannes-ban mindenki egyszerűen csak úgy emlegette: A Disznó.

Egyik ügynöke, aki több mint 20 évig dolgozott vele Európában és az Egyesült Államokban, Jekyll és Hyde személyiségnek nevezte. "Az egyik oldala egy igazi művész volt, de a másikat nehéz volt lenyelni. Az összes ügyfelünket figyelmeztettük, hogy fogdossa a nőket, és disznó módon viselkedik."

Mickael Chemloul sofőr személyesen is megtapasztalta Weinstein gyalázatos viselkedését. 2013-ban ő fuvarozta a férfit, méghozzá a főnökének külön kérésére - mint mondta, az "átlagos sofőrök nem tudják kezelni a nehezebb természetűeket", de Chemloul tapasztalt volt. Weinsteint egy St. Tropez melletti tengerparti klubhoz vitte, ahol két kurva várt volna rá, de valamiért nem voltak ott. Weinstein erre bedühödött, és megütötte a sofőrt. Chemloul négy napig nem tudott dolgozni, 2014-ben pedig beperelte Weinsteint, de a bizonyító erejű orvosi leletek ellenére az ügyet magyarázat nélkül ejtették.

 Még a mai napig is sofőr, de regényt ír, amely a Weinstein-ügyhöz kapcsolódik. A címe: Az utolsó hollywoodi szörnyeteg.