Ezeket a programokat ajánljuk március 17-re

Eljött a szombat, de ez már a harmadik szabadnap! Menjünk kiállításra, koncertre, használjuk ki a fennmaradó szabadidőt! Ehhez gyűjtöttünk pár programot.

Huszáros hétvége a Skanzenben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A huszártáborban a Hagyaték Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal hadművelet ólomkatonákkal és újoncozás - tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral. Szólnak a katonabúcsúztató dalok és ropják a verbunkost. A huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó, a fakard készítés, és mindenki megvarrhatja itt saját kokárdáját és zászlóját is. Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divatot idézzük meg. A Magyar Bajusz Társaság bajusztörténettel, hagyományos beretválással és bajuszpödrés bemutatóval készül az ünnepre. Akit pedig a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is.

Budapest Fotófesztivál

A Budapest FotóFesztivál a nagyközönség számára nyitott kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. A 2017-es sikeres nyitó év után 2018-ban is izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. A fesztiválközpont Budapest Projekt Galéria számos fotográfiai programnak és workshopnak ad helyet, így 2018 tavaszán Budapest ismét izgalmas, pezsgő fotófővárossá válik.

Március 15-től ingyenesen látogatható a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka

A Szépművészeti Múzeum átfogó rekonstrukciójának köszönhetően újra régi pompájában látható a több mint 70 éve lezárt Román Csarnok. Az impozáns múzeumi tér felújítása befejeződött, a csarnokot március 15-től április 2-ig a látogatók is birtokba vehetik majd.

Retro punkbuli

Konflikt; Fegyelmező Részleg; Prosectura; HétköznaPI CSAlódások; Kretens; Macskanadrág; Yellow Spots; Mig-29; QSS; Hisztéria

Kiscsillag a Kuplungban - Vendég: Frenk

30Y, vendég: Ivyz

Jó helyen találkozni jó emberekkel. először vagy sokadszor, az mindegy. Vagy inkább: az először is olyan, mintha már többször, és a sokszor is olyan, hogy újra először. Szóval 30Y az Akváriumban: sokadszor-elsőre.