Újabb George R.R. Martin-regényt adaptálnak tévére

Sajnos nem a Tűz és jég dala-ciklus 6. kötetéből, hanem az 1980-as Nightflyers című sci-fi horrorból lesz sorozat.

A Syfy sorozatverziót szeretne a Trónok harca atyjának, George R.R. Martinnak egy 1980-as sci-fi novelláskötetéből, a Nightflyersből – írja a Deadline. Egyelőre persze csak egy pilot készül, amihez a horrofilmes Jeff Buhert igazolta le a csatorna forgatókönyvírónak.

A novellákból 1987-ben már készült egy erősen B-kategóriás sci-fi horror Gyilkos űrhajó címmel. Az eddigi hírek alapján úgy tűnik, hogy a sorozat ezt fogja remake-elni: űrhajósok kicsiny csapata indul el a Nightflyer nevű hajó fedélzetén a távoli ismeretlenbe, ahol reményeik szerint kapcsolatba fognak tudni lépni egy értelmes fajjal. A nagy találkozás azonban nem egészen úgy sikerül, ahogy az várták, ráadásul az idegen űrhajó fedélzeti számítógépe is ellenük fordul.

Bár a 30 évvel ezelőtti változat az ismeretlen színészeivel és a szegényes trükkjeivel ma már nem tűnik örök klasszikusnak, az új verzióra érdemes lesz figyelni: nemcsak a kiváló alapanyag miatt, hanem azért is, mert a sorozat egyik producere nem más, mint A holnap határa rendezője, Doug Liman! George R.R. Martin viszont semmilyen szinten nem fog belefolyni az új tévésorozat elkészítésébe, mivel exkluzív szerződés köti az HBO-hoz.