Tévésorozat lesz Philip K. Dick legjobb sci-fijeiből

Bryan Cranston, a Totál szívás sztárja is benne lesz abban a 10 részes szériában, amit a Battlestar Galactica írója készít az Amazonnak.

Hétvégén írtuk meg, hogy tévésorozat készül Stephen King leghíresebb regényeiből, és most úgy tűnik, Philip K. Dick kultikus történeteit is viszontláthatják a rajongók a tévében - írja a Geektyrant. Az online könyvesboltóbl szórakoztatóipari óriássá növő Amazon ugyanis egy 10 részes antológiasorozatot tervez a híres sci-fi író művei alapján Philip K. Dick's Electric Dreams, azaz Philip K. Dick's elektronikus álmai címmel (ez ugye egy főhajtás leghíresebb regénye, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?‎ előtt, amiből Ridley Scott Szárnyas fejvadász címmel forgatott filmet).

A sorozat főszereplője, valamint az egyik producere nem más lenne, mint a Totál szívás és a legutóbbi Godzilla sztárja, Bryan Cranston. Az még pontosan nem tiszta, melyik Dick-regények és novellák lesznek konkrétan adaptálva, az is lehet, hogy ezek a művek csak ihletadói lesznek a sorozatnak, ahogy az Ember a fellegvárban alkotói is elrugaszkodtak az eredeti regény konkrét cselekményétől. Aggódnunk mindenesetre nem kell: a sorozat fő kreátora a Battlestar Galactica veterán írója, Ronald D. Moore lesz.