Az amatőr dealerek nehéz sorsa!

Lehet úgy is eszméletlenül pörgős egy film, hogy nem krimiről vagy kémsztoriról van szó, hanem áruházi eladók kalandjairól. Ilyen az, ha a Doug Liman vígjátékot rendez!

Ronna az egyik szupermarketben dolgozik pénztárosként. A lány szorult helyzetben van, ha nem fizet, karácsony este kidobják az albérletéből. Hogy pénzhez jusson, elhatározza, hogy droggal csinál üzletet, hiszen úgyis rave partyt rendeznek a közelben, ahol csak úgy nyüzsögnek a potenciális és amúgy is szétcsúszott vásárlók. Az akcióba az egyik kolléganőjét is bevonja, és az ismerős dealertől nagyobb mennyiség extasyt vásárol hitelbe. Közben egy másik kettős, a színész Adam és Zack kábítószer birtoklásáért éppen a rendőrségen ülnek, de megúszhatják, ha bemikrofonozva sikerül elkapniuk egy dealert – mondjuk Ronnát. Azután ott van az angol Simon, aki szintén az áruházban dolgozik és az ő műszakját vállalta át hősnőnk, és aki  három cimborájával kiruccan Las Vegasba, ahol nagyon könnyű bajba keveredni.

Nyomás!

A két pénztáros csaj, a szappanoperákban jeleskedő színészpáros és a brit srác útja szükségszerűen keresztezi egymást. A történet egy nap alatt játszódik, számtalan ponton érintkeznek a szálak, és soha semmi sem áll meg egy pillanatra sem. A rendező Doug Liman – akinek következő munkája az őt sztárrá tevő A Bourne-rejtély lett – egyszerűen pazarul rakta össze egy pörgős nap krónikáját, amihez rendkívül bizarr jelenetek járulnak, mint a tantrikus szex közben kigyulladó hotel vagy a megkérdőjelezhető szexualitású zsaru közeledési kísérlete a két bájgúnár színészhez.

Nyomás!

A filmet azonban a nagyszerű Sarah Polley viszi a hátán, aki később maga is rendező lett, és aki egy nagyon jól megírt, vagány és talpraesett karaktert kelt életre. A barátnőjét az ekkor még csak egy tévésorozatból ismert Katie Holmes játssza, a laza, de mégis kiszámíthatatlan drogdealer pedig Timothy Olyphant, akinek réges-régen hatalmas sztárnak kéne lennie, mert annyira jó mindig. És a Nyomás! nem mellesleg azért is olyan jó, mert tényleg hitelesen – ha jócskán kiszínezve is – mutatja be, milyen lehet azoknak az élete, akik az áruházban vagy a sarki boltban kiszolgálnak minket, és akiknek az arcát jó eséllyel meg sem jegyezzük.

Nyomás!