The Last Jedi lesz a Star Wars 8 hivatalos címe

Ez vajon azt jelenti, hogy Luke meghal az idén mozikba kerülő filmben, és Rey veszi át a helyét?

Teljesen váratlanul jelentette be a Disney és a Lucasfilm, hogy The Last Jedi, azaz

Az utolsó Jedi

lesz az idén decemberben mozikba kerülő Star Wars 8 hivatalos alcíme. Íme a pofás plakát, ami a fekete háttérre írt piros betűivel leginkább A Jedi visszatér eredeti verziójára, A Jedi bosszújára hasonlít.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

Természetesen a rajongói fórumokon azonnal elindultak a találgatások, hogy miért ez a címe. Hiszen hivatalosan ugye az endori csata (vagyis A Jedi visszatér eseményei) óta Luke Skywalker az egyetlen Jedi az egész galaxisban, ám ő önkéntes száműzetésbe vonult egy távoli bolygó sziklaszigetén.

A cím tehát utalhat az idős Luke-ra is akár, viszont azt már tudjuk a nyolcadik részről, hogy pont azzal a jelenettel fog folytatódni, amivel 2015-ben Az ébredő Erő véget ért: Luke a szigeten elkezdi tanítani a semmiből feltűnt, igencsak Erő-érzékeny Rey-t, pont úgy, ahogyan annak idején az öreg Kenobi is próbálta tanítgatni a fiatal Luke-ot.

Ám a '77-es Csillagok háborújában Darth Vader felbukkanása és Kenobi halála véget vetett Luke tanulásának, és állítólag ez a dramaturgiai fordulat visszaköszön a nyolcadik részben is: valamikor a történet folyamán rajtuk üt Kylo Ren és a gányolt fekete páncélos Ren Lovagrend többi tagja, és lehet, hogy megölik Luke-ot, amíg ő biztosítja a fiatal főhősnőnek a menekülését.

Így az utolsó Jedi a film végén nem más lesz, mint Rey!

Akárhogy is lesz, azt majd csak idén decemberben tudjuk meg. A film forgatókönyvét maga a rendező, Rian Johnson írta, a hetedik rész író-rendezőjének, J. J. Abrams és a Lucasfilm elnökasszonyának, Kathleen Kennedy produceri felügyelete mellett. További producerek: Ram Bergman, Jason McGatlin, Tom Karnowski - ők korábban olyan filmeken dolgoztak, mint a Grincs, a Cyborg - A robotnő és a Looper, utóbbin ráadásul Rian Johnsonnal közösen. (via Starwars.com)