Meghalt Gilbert Grape anyukája, DiCaprio meghatóan gyászolja

Darlene Cates, aki emlékezetes alakítást nyújtott a Johnny Depp és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Gilbert Grape-ben, 69 éves korában hunyt el.

Leonardo DiCaprio is gyászolja filmbéli édesanyját, akit a „valaha volt legjobb filmbéli anyukájának” nevezett.

„Megnyerő személyiség és hihetetlen tehetség” - így írt róla az Oscar-díjas színész, aki az 1993-as Gilbert Grape-ben játszott együtt a színésznővel. Cates a hírek szerint texasi otthonában, álmában hunyt el vasárnap.

DiCaprio a Facebook-profilján egy posztban méltatta a színésznőt: „Darlene volt a legnagyszerűbb anya, és megtiszteltetés, hogy mellette játszhattam. Kedvessége és hihetetlen tehetsége emlékeinkben örökké élni fog: bennünk, akik ismertük őt, és azokban, akik szerették alakításait. Gondolataim a családjával vannak ezekben a nehéz időkben, és imádkozom értük.”

Cates a Gilbert Grape-ben egy iszonyatosan elhízott anyát játszott – két fiát Johnny Depp és Leonardo DiCaprio alakította, utóbbi szenzációsan játszotta a mentálisan sérült kisfiút.

Lasse Hallström filmje érzékenyen ábrázolta a gondokkal küzdő, de meleg, szerető családi légkörben élő anyát és fiait. Peter Hedges, a film forgatókönyvírója egy talkshow-ban látta meg Cates-t, akit azért hívtak meg, hogy súlyproblémájáról és az általa okozott szenvedéseiről beszéljen.