Joss Whedon komoly szerepet kapott a DC szuperhősfilmjeiben

A Warner komolyan számít Whedon kreativitására a következő képregényfilmjeikben.

Joss Whedon iszonyú tehetséges fickó. Amikor átigazolt a DC-hez, felcsillant a remény, hogy a nevetséges bénázások után a Warnernek csak megjött az esze - és a Wonder Woman már egy egészen kellemes előjele volt a kreatív változtatásnak, noha az még Whedon előtt készült. A Firefly atyja és a Bosszúállók első két részének rendezőjét nyomasztotta az Ultron korának zsúfoltsága, és az abból fakadó visszafogott kritikai siker, valami könnyebbet, egyszerűbbet akart. Batgirlt rendezni, ami azért is örömteli, mert nagyon ért az erős, emlékezetes női karakterekhez. 

Amikor Zack Snyder lánya öngyilkossága miatt otthagyta a még forgó Igazság Ligáját, Whedon ugrott be a helyére. A film jelenleg utóforgatásra  szorul, mert úgy hírlik, az akciójelenetek rendben vannak, jól is néz ki, de ami a történetet és a figurákat illeti, kész katasztrófa - ami sajnos borítékolható volt. Remélhetőleg az új rendező meg tudja valamelyest menteni a filmet.

A Warner 25 millió dollárt különített el a javításokra, ami óriási összeg, és ennek a pénznek egy komoly hányada arra fog elmenni, hogy eltüntessék a Supermant alakító Henry Cavill bajszát - a színész ugyanis a Mission: Impossible 6 forgatásáról ugrik át szuperhősködni, és a szerződése miatt nem borotválhatja le. Így kockáról-kockára, CGI-jal fogják simává varázsolni az Acélember arcát. Pedig úgy megnéznénk egy kackiás bajszú Supermant!

Míg egyelőre a Batgirl-ről nem sokat tudunk, az már biztos, hogy a Warner komolyan számít Whedonra. Hasonló szerepet fog betölteni, mint korábban a Marvelnél, azaz afféle mastermind lesz, aki egyben tartja a szuperhősuniverzumot, és a képregények iránti elkötelezettségének, no meg óriási kerativitásának köszönhetően kirángatja a DCU-t a fostengerből. A Majmok bolygója-franchiseból frissen érkező, a noiros The Batmant rendező Matt Reeves is nagy befolyást kapott, de Snyder azért maradt, még ha csökkentett üzemmódban is.