Ingyen megnézhető a Ghost in the Shell első 5 perce!

Scarlett Johansson mellett a hamisítatlan cyberpunk hangulat miatt is lélegzetelállító a Páncélba zárt szellem.

Itthon az amerikai premiernél egy nappal korábban, március 30-án kerül mozikba Scarlett Johansson új sci-fije, a Páncélba zárt szellem. A jövő heti bemutató miatt a Paramount Pictures turbó fokozatba kapcsolta a PR-gépezetét: már meg lehet nézni a várva várt képregényadaptáció első 5 percét is, amiből csak úgy árad a hamisítatlan cyberpunk hangulat. Ráadásul a '90-es évek örökös gonosztevője, a késpenge szájú Michael Wincott (Holló, Robin Hood, A három testőr, Alien 4) most is egy rosszban sántikáló figurát alakít!

Az azonos című, 1995-ös kultikus, japán animéből a Hófehér és a vadászt jegyző Rupert Sanders forgatott élőszereplős mozifilmet. Persze már ez is az 1989-91 között futó Ghost in the Shell manga adaptációja volt. A sztori mindhárom verzióban ugyanaz: a Section 9 kötelékében szolgáló, kiborg rendőrnő, Motoko Kusanagi kíméletlenül lecsap a távoli jövő disztópikus nagyvárosában ármánykodó bűnözőkre. És közben folyamatosan azon töpreng, hogy ő már nem ember, de nem is teljesen gép.

Scarlett Johansson ellen korábban sok fanatikus animerajongó tiltakozott, mert szerintük a 32 éves amerikai színésznő egyáltalán nem hasonlít a tipikus ázsiai mangafigura kinézetű Motokóra. Mostanra viszont úgy tűnik, megenyhültek, mert a filmváltozat aránylag hűen követi az eredeti animációt. (via Geektyrant)