Ezért nem Billy Idol lett a Terminátor 2 gonosza

A Terminátor 2 főgonosza végül Robert Patrick lett, és most elmondta, hogy miért nem az akkoriban az egyik legnagyobb rocksztárnak számító Billy Idol játszotta el a szerepet.

Robert Patrick volt a T-1000-et alakító színész James Cameron 1991-es blockbusterében, és most a Hollywood Reporternek adott interjújából kiderül, hogy eredetileg nem is őt választották ki a szerepre.

„Billy Idol játszotta volna a T-1000-et, ahogy értelmeztem. Láttam Billy fotóját, amikor Stan Winstonhoz (a film speciális effektjeinek alkotója) mentem, miután megkaptam a szerepet. Szerencsétlenségére pont akkor volt egy motorbalesete, amiben megsérült a lába, szóval fizikailag képtelen volt teljesíteni, amit megkívánt a szerep.”

Patrick azt is elmondta, hogy az ügynöke egy másik rocksztárhoz hasonlította őt, hogy felhívja rá a castingos figyelmét. „Az ügynököm úgy „kínált” a T2 castingjáért felelős filmesnek (Mali Finn), mint a kapocs David Bowie és James Dean között. Szóval próbáltam intenzív jelenlétet produkálni, amíg ott ültem Mailval. Mereven bámultam, ami tetszett neki.”

A színész arról is beszélt, hogy a legnehezebb feladat a szereppel kapcsolatban az volt, hogy egy cyborg alakítása fizikailag is kimerítő. "Napi négyszer edzettem, hogy teljesíteni tudjam a feladatot. Úgy csináltam, mint egy sprinter: a célra szegeztem a tekintetemet, és fókuszáltam, szóval nem volt elvesztegetett energia. Az állkapcsomat összeszorítottam, csak az orromon keresztül vettem levegőt, és semmilyen arckifejezésem nem volt, mivel a karakter ezt követelte meg.”


A Terminátor 2-t szeptember 14-étől újra meglehet nézni a mozikban felújított kópiákkal, 3D-ben.