A Jégvarázs Elsája a jégkristály helyett a kristálymeth fogságába került

Montana állam meglehetősen kreatív drogellenes plakátkampánnyal próbálja meggyőzni a meth-használókat arról, hogy a drog az rossz. Elza itt most egy másfajta kristállyal kerül közelebbi kapcsolatba.

Az utóbbi évek legsikeresebb rajzfilmhercegnője, a Jégvarázs Elsája lett a főszereplője egy drogellenes plakátkampánynak - írja a Guardian. A plakáton egy droghasználó, elnyűtt arcú, bilincsben szenvedő Elsa látható, aki a Jégvarázs egyik legismertebb dalbetétének címével, a Let it go-val bátorítja a kábítószerfogyasztókat, hogy „engedjék el a szert”.

Azt már tudjuk, hogy Elsával majdnem mindent el lehet adni: az ágyneműhuzaton át a müzliig, de a Disney-hercegnő ilyen kreatív felhasználásával még nem találkoztunk.
A Jégvarázs-rajongóknak azt is leírjuk, hogy már készül a rajzfilm folytatása is, előreláthatólag 2019-ben mutatják be a mozik.

De térjünk vissza a drogellenes kampányra, melyet a Montana Meth Project készített. A szervezet a meth-használat ellen küzd, és arra alapozza kampányát, hogy Elzát mindenki ismeri és szereti. A reklámban Elsa kevésbé szép oldalát domborítja ki: a szétdrogozott arcú hercegnő bilincsben látható egy rendőrségi fotón, és arra próbálja rábírni a droghasználókat, hogy hagyják abba a drogozást. A kampány elsősorban a tizenéveseket célozza, az MMP így határozza meg magát illetve céljait: A Montana Meth Project célja, hogy a tinédzserek és fiatal felnőttek tisztában legyenek a metamphetamin rizikóival, így tudatos döntést hozzanak, amikor szembe kerülnek a droggal.

Egy szépséghibája azonban van a kampánynak: nem egyeztettek a Disney-vel a felhasználási jogokról. Bár nem nevezik nevén a hercegnőt, azért elég egyértelmű az utalás, vagyis komoly problémáik is adódhatnak a jogtalan használatot illetően.