5 dolog, amit már most tudunk az Alien: Covenantról

Michael Fassbender két robotot alakít, Ridley Scott összesen hat Prometheus/Alien-filmet talált ki. Vigyázat, extrém spoilerveszély!

1. Mellkasrobbantó helyett hátrobbantó Alienek jönnek

 A korábbi Ridley Sott interjúkban meglebegtetett infók után a nemrég debütált előzetesben végre tényleg láthattuk, hogy az Alien: Covenant proto-Alienjei valóban nem a gazdatestek mellkasából törnek elő, hanem a szerencsétlen áldozat hátából.

Forrás: 20th Century Fox

 

A rendező szerint ezek az új lények nem xenomorfok, hanem neomorfok - annak ellenére, hogy időben megelőzik az 1979-es A nyolcadik utas: a Halálban megismert űrszörnyeteget. Ridley Scott korábban azt nyilatkozta: a Prometheust ekéző nézők és kritikusok hiányolták a klasszikus Alieneket, így most az alienizált Prometheus 2 sokkal inkább az eredeti Alienre fog hasonlítani, és nem a Prometheusra. 

2. Fassbender két androidot alakít a filmben

Michael Fassbender a Prometheusban egy David 8 nevű szintetikust alakított. Csakhogy a film végén a felébresztett Mérnök egyszerűen letépte David fejét, miután váltottak pár szót a hórihorgas fehér óriások ősi nyelvén.

Forrás: 20th Century Fox

 

Az Alien: Covenant nemrég debütált trailerében is robotként láthattuk viszont Fassbendert. Ám kiderült, hogy a címbéli kolonizációs hajón, a Covenanton már nem egy David-típusú android szolgál, hanem egy másik szintetikus. Ő Walterként mutatkozik be az alábbi vírusvideón.

Ugyanakkor a rajongói konteók szerint a David nevű robot is szerepel az Alien: Covenantban. Sőt, az új trailerben is feltűnt:  ő volt a csuklyás alak, akinek most még direkt nem mutatták meg az arcát. Az persze jó kérdés, hogy egy letépett fej hogyan tudott magának új robottestet barkácsolni, de ez alighanem kiderül majd a mozifilmből.

Forrás: 20th Century Fox

 

3. Az Isten-komplexusos ember új embert teremt, aki megöli Istent

A rajongói teóriák gyönyörűen összeillesztik az Alien: Covenant korábban megismert, fentebb említett szinopszisát az új előzetesekkel és vírusvideókkal. Eddig ugye úgy tudtuk, hogy a Covenant legénységét alakító, fiatal párok egy hosszú kolonizációs küldetésre indulnak: a feladatuk, hogy népesítsenek be a galaxis túloldalán fekvő, új Paradicsomnak vélt bolygót. Itt azonban már ott várja őket a Prometheus legénységének egyetlen életben maradt tagja, az android David, és figyelmezteti őket, hogy ez a hely nem a Paradicsom, hanem a Pokol.

A rajongók szerint az új, korhatáros Alien: Covenant-trailerben látható, felboncolt Mérnök nem más, mint a bolygón magányos Dr. Frankensteinként kísérleteket folytató David egyik preparált tesztalanya. Éles szemű fanok ráadásul nemcsak azt figyelték meg, hogy a halott Engineer mögött arctámadós és Alien-tojásos tanulmányrajzok volt láthatóak az előzetesben, hanem azt is, hogy a megnyúzott arcú Engineer pont ugyanolyan pózban lett kipreparálva, mint Michelangelo Dávid-szobra:

David 8 ugye már a Prometheusban sem volt egy makulátlan jellem, hiszen lényegében ő fertőzte meg Dr. Holloway-t a fekete trutyival, amit a Mérnökök eredetileg életet teremtő DNS-módosító anyagnak készítettek, de gyilkos biológia fegyver lett belőle. A droid a Prometheusban a halhatatlanságot legyőzni akaró, félbolond, vén Weyland parancsára kezdett emberkísérletbe és a bioformáló anyag vizsgálatába. Á most, hogy az öreg Weyland már halott, David a saját szeszélye szerint folytatja a bizarr kísérletezést a Mérnökök egyik eldugott szentélyében/kísérleti laboratóriumában. Állítólag a trailerben látható, furcsa, vonagló lények és a templom(?) előtt fekvő, rengeteg hulla mind a köpönyeges David műve:

Forrás: 20th Century Fox

 

Vagyis Weyland androidja egy olyan mesterségesen létrehozott életforma, aki maga is mesterségesen akar életet teremteni. Isten (azaz a Mérnökök) megteremtette az embert, aki Istent játszva megteremtette a szintetikus embert, aki megteremtette a szörnyet, ami elpusztítja Istent és az embert is. Jó kis duplacsavaros Frankenstein-sztori, mi?

4. Dr. Shaw is visszatér?

Noomi Rapace karakteréről, a Prometheus legénységéből egyedüli életben Dr. Elizabeth Shaw-ról Ridley Scott korábban azt nyilatkozta, hogy nem fog szerepelni a folytatásban. A rajongók viszont kiszúrták a színésznőt az ausztráliai forgatáson.

Forrás: 20th Century Fox

 

Mások pedig biztosra veszik, hogy az Alien: Covenant trailerében Dr. Shaw dögcéduláját találja meg az új női főhős, Daniels (Katherine Waterston) a kolonizálandó idegen bolygó egyik furcsa épületében.

5. Ridley Scott összesen hat Alien/Prometheus-filmet akar

A rendező pár napja a Fandango horrormagazinnak adott egy érdekes interjút, amiben elspoilerezte: a Prometheus és az Alien: Covenant közé tervez egy harmadik filmet is, Awakening, azaz Ébredés címmel.

Forrás: 20th Century Fox

 

Sőt, ha a Covenant sikeres lesz, akkor egy újabb Alien/Prometheus-trilógiát is tudna kanyarítani az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál elé. Igaz, a Prometheus 2012-ben nem robbantotta fel a mozipénztárakat: a 403 millió dolláros bevétele elég szerénynek mondható az ugyanebben az évben mozikba került Bosszúállók 1,52 milliárdjához képest.