Továbbra is bizonytalan a Star Trek sorozat jövője

Törölték a májusi premiert, de a sztori állítólag nagyon jó, és Spock apja is benne lesz.

Most már biztos, hogy nem fog májusban adásba kerülni a CBS tévécsatorna új Star Trek-sorozata, a Discovery, hiszen csak a következő héten fogják elkezdeni forgatni - írja az  Emipre Online. Már ha egyáltalán elkezdik, mivel eddig leginkább az örökös csúszások és a folytonos változtatások jellemezték ezt a projektet.

Az új sorozat fő kreátora egy ideig egy igazi Star Trek-veterán, a Voyager és a Deep Space Nine forgatókönyvírója, Bryan Fuller volt, ám ő végül kiszállt a projektből. A vezető író és producer posztját a kevésbé tehetséges (mások szerint egyenesen kutyaütő) Alex Kurtzman vette át, aki ugyan a J.J. Abrams-féle Star Trek-filmek társírója, de olyan blődségek is az ő nevéhez kötődnek, mint a Transformers 1-2 vag a Cowboyok és űrlények.

Ami viszont biztos: a sorozat az Enterprise űrhajó legénysége helyett egy új csillaghajó, a szintén palacsintasütő alakú USS Discovery embereiről szól majd. A kapitány a Bond-lányként is ismert akciósztár, Michelle Yeoh lesz, a tudományos tiszt Guillermo del Toro kedvenc színésze, Doug Jones (ő volt már faun, Ezüst Utazó és Abe Sapien is a Magyarországon leforgatott Hellboy 2-ben) és a Walking Dead egyik sztárja, Sonequa Martin-Green is egy fedélzeti tisztet alakít majd.

A legújabb hírek szerint az új sorozatban láthatjuk majd Spock apját, akit James Frain alakít, Shazad Latif, Chris Obi és Mary Chieffo klingonok lesznek.