M. Night Shyamalan beszállna a tavalyi év legmenőbb sorozatába

A karrierjét élesztgető rendezőt komolyan foglalkoztatja a Stranger Things.

Épp a kukából igyekszik kimászni az egykor zseninek tartott M. Night Shyamalan. Persze ez már a Hatodik érzék is kapcsán is erős túlzás volt (hiszen a rendező legjobb filmje a A sebezhetetlen, ami tényleg tíz pontos), de a Jelek után látványos mélyrepülésbe kezdett, a lejtő alján a vállalhatatlan Az utolsó léghajlító és a még kínosabb A Föld után állt. Az indiai származású rendező nyakig beleállt a földbe, és onnan azért elég nehéz kievickélni, különösen, ha sok-sok pénzből sokadjára is szemetet csinál, és rajta röhög a fél világ. Már mindenki leírta, amikor előrukkolt a rendkívül alacsony költségvetésű, home video jellegű A látogatással, a napokban bemutatott Széttörve pedig alapvetően jó kritikákat kap.

A Wayward Pines forgatása közben (a sorozat regényeredetije itthon is megjelent) ismerkedett össze a Duffer testvérekkel, akik négy részét írták a rejtélyes történetnek, majd átnyergeltek a saját sorozatukra, a már a bemutatása után kultikus magasságokba emelkedett Stranger Thingsre.

És ha már korábban a tesók az ő kezei alatt dolgoztak, Shyamalan szeretné, ha most ők bérelnék fel a most készülő második évad egy-egy epizódjának megrendezéséhez. Az előzőt végig a testvérpár rendezte, és egyelőre semmit nem tudni arról, hogy akár csak egyetlen rész erejéig átadnák-e másnak a melót.

A Stranger Things második évadát júliusban teszi közzé a Netflix. A legtöbb szereplő visszatér, és a kilenc részes történet “nagyobb és sötétebb” lesz. (via Empire)