A Nyomd, bébi, nyomd fiatal sztárja lesz John F. Kennedy

A héten mozikba kerülő Nyomd, bébi, nyomd című, nagyon vagány film főszereplője, Ansel Elgort alakítja majd a második világháború idején játszódó filmben John F. Kennedy-t.

A film címe Mayday 109 lesz, és a második világháború idején játszódik majd, amikor Kennedy még századosként szolgált a tengerészet csendes-óceáni haderejénél, ahol különleges bátorságáért – emberei kimentéséért – kitüntették. 

 


A filmes projektet már 2015 óta tervezgetik - Beau Flynn és Basil Iwanyk producerek Samuel Francót és Evan Kilgore-t bízták meg a forgatókönyv megírásával, a rendező még nincs meg.

 

John F. Kennedy

 

John F. Kennedy volt a parancsnoka a PT-109 jelű torpedónaszádnak, melyet egy augusztusi éjszakai csata során a japán Amagin romboló legázolt. A hajó kettétört és elsüllyedt, a legénység két tagja meghalt. A legénység életben maradt tizenegy tagját Kennedy, aki maga is súlyosan megsérült, úszva elvezette egy lakatlan szigetre, ahol el kellett bújniuk a japán hajók elől. A 91 méteres lakatlan földdarabon azonban se víz, se élelem nem volt, ezért Kennedy úgy döntött, hogy a szomszédos szigeteken keres segítséget és ételt. Újabb 4 km-es úszás után embereit végül Olasana szigetére vezette, ahol bőven volt kókuszdió és ivóvíz. Hat nappal később mentették ki őket.

A Warner Bros filmstúdió 1963-ban készített már egy filmet P.T. 109 címmel, amiben Cliff Robertson alakította Kennedy-t. Ennek a mozinak az volt az érdekessége, hogy amikor bemutatták, Kennedy volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

 

via Page Six