5 kalandpark Magyarországon, ahol kiléphetsz a komfortzónádból

Ha szeretnéd lefárasztani a gyerekeket, vagy csak egy kicsi kihívásra és adrenalinra vágysz, érdemes egy kalandpark felé venni az irányt. Az utóbbi időben egyre profibb parkok és pályák csábítják azokat, akik valami nem hétköznapi programot keresnek. Egyébként is hamarosan vége a kánikulai napoknak, így itt az ideje kimozdulni!

Zemplén Kalandpark

Az ország talán legismertebb kalandparkja Sátoraljaújhelyen, ahol nyolcvannal száguldhatunk le a több mint egy kilométer hosszú kötélpályán a Szár-hegy és a Magas-hegy között. Hogy az élmény ne csak egyszeri legyen, a helyszínen GoPro kamerát kölcsönözhetünk a megörökítéséhez. Magyarországon szintén egyedülálló a több mint egy kilométer hosszú libegő, ami a tetőn található kilátóhoz visz fel. Ezek mellett természetesen különböző nehézségű hagyományos kalandpályákon is végigmehetünk, bobozhatunk, és síelhetünk télen-nyáron.

 

 Sobri Jóska Élménypark

A Bakonyban akár éjjeli lecsúszásra is vállalkozhatunk, és a leérkezés után a bátor résztvevőket egy feles pálinkával fogadják. Az itteni megazipline a zempléni kötélpálya riválisa, mivel szintén nyolcvan kilométer per órás sebességgel száguldhatunk egy kilométer hosszan. Emellett különböző hosszúságú drótkötélpályákon csúszhatnak kicsik és nagyok, a leghosszabb egy tó felett vezet át, de lehet bobozni, hófánkozni, jetskizni, trambulinozni, vízigömbözni, az ejtőgéppel zuhanni vagy az FBI akadémián egy gyors képzésre benevezni, és még mindig nem értünk a lehetőségek végére.

 

Bókay Kalandpark, Budapest

 Az ország első óriáscsúzlijával és 200 méteres lesiklással kecsegtet a Bókay kalandpark, ami egy 16 hektáros zöld kertben található Pestszentlőrincen. Itt kétféle nehézségű pályán indulhatnak a különböző korosztályok, az Ifjú Felfedező pálya használatához a minimális életkor 3 év.

 

 Római Kalandpark

A Duna másik oldalán 60 állomásos akadályrendszerrel vár minden korosztályt a Római Kalandpark. A gyermek kötélpályán biztonságos egyméteres magasságban mászhatnak a legkisebb kalandozók, és nekik külön csúszópályát is kialakítottak. A junior kötélpálya a nagyobb gyerekeké, és természetesen külön pálya épült a felnőtteknek. Nagyobb csapattal van lehetőség lézerharcra, ami annyival jobb a paintballnál, hogy fájdalommentes, nem igényel védőöltözetet, és környzetbarát. Vállalkozhatunk családbarát szabadulószobás kalandra, gokartozhatunk, és egy árnyas bográcsozóhely is rendelkezésre áll.

 

Ceglédfürdő Kalandpark

Igazán vadregényes környezetet nyújt a Ceglédfürdő és Csúszdapark szomszédságában található kalandpark, ahol így akár egy egész sportos hétvégét el lehet tölteni. Itt összesen ötféle pálya közül lehet választani. A legnehezebb a haladókat is kihívás elé állítja, ezen 3 és 15 méter között változik a pálya magassága. A canopy pályán pedig a tó vize felett csúszhatunk át 6,5 méteres magasságból indulva.