Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot az öreg dízelautók miatt Magyarországon

Portfolio
Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy sem a német bíróság határozata, sem más országok tervezett lépései nem érintik az EURO 6 környezetvédelmi besorolású, vagyis 2014. január 1-e után gyártott gépjárműveket - írja a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete állásfoglalásában. Az MGE hozzáteszi, hogy ennek megfelelően e járművek beszerzése semmiféle kitiltási kockázattal nem jár, ugyanakkor az idősebb dízelautók behozatalával kapcsolatban azonnali lépéseket sürgetnek.

Hazánkba átlagosan 12 éves használt autók áramlanak be importból akadálytalanul, sőt az adórendszer ösztönzése mellett. A gépjárműpark életkora immár meghaladja a 14 évet, korösszetétele pedig igen egészségtelen, átlagosan EURO 4-es besorolású. Ez azt jelenti, hogy a beáramló használt import a jelenleg forgalmazott új gépjárművekhez képest szálló porban 50 szeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés