Előfizetői tartalom

A lelkész, az üzletember és a bróker - Milliárdokat kerestek tőzsdei csalással

Portfolio
Egy ukrán üzletember, aki az építőipartól kezdve a jégkrémekig számos üzletben benne volt, egyszercsak elkezdett érdeklődni a részvénypiaci befektetések iránt. Arkadiy Dubovoy a tőzsdén is megcsinálta a szerencséjét, hatalmas hozamokat produkált, ami a felügyeletnek is feltűnt. Kiderült, hogy ez nem annyira szerencse volt, inkább annak volt köszönhető, hogy brókerekkel, hackerekkel és egy lelkésszel összejátszva nem publikus közleményeket szereztek meg cégekről. Több mint 20 millió dollárt (5,6 milliárd forint) kerestek ezzel.

2011 és 2015 között hackerek segítségével vállalati közleményeket lopott egy csapat. De nem Dubovoy maga kereskedett, hanem fizetett a Philadelphia külvárosában dolgozó szláv evangélikus baptista egyház lelkészének, Vitaly Korchevsky-nek, hogy kereskedje le a tőzsdéken a "lopott" információkat.A Marketwired, a PR Newswire és a Business Wire számítógépes hálózatát törték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés