Előfizetői tartalom

A klímaváltozás nagy nyertesei: a német borászok

Portfolio
Egyre több szó esik a klímaváltozás negatív hatásairól és az éghajlat megváltozásának veszteseiről, de az átlagos hőmérséklet, csapadék vagy széljárás megváltozásának nyertesei is vannak. Például a német borászok, ugyanis úgy tűnik, hogy a szőlőtermesztés feltételei folyamatosan javulnak, ami jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termést eredményez, mint ami az elmúlt évtizedekben jellemző volt.

Idén a szüret a szokásosnál közel egy hónappal korábban kezdődött Németországban, ilyen korán még soha nem kezdték el betakarítani a termést, amihez elsősorban az járult hozzá, hogy az idei volt a második legmelegebb nyár, mióta feljegyzik az időjárási adatokat. De nem csak az változott a szőlőtermesztésben, hogy korábbra tolódott a szüret, a hosszú és meleg nyár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés