Előfizetői tartalom

Mégsem bukik nagyot Magyarország az új brüsszeli tervvel? Sejtelmesen reagált, aki készíti

Portfolio
Még Brüsszelben is alaposan meglepődtek annak a minapi Financial Times cikknek az üzenetén, amely szerint a kelet-közép-európai országok felől több tízmilliárd eurónyi EU-támogatást terel majd át a dél-európai országok felé az Európai Bizottság a 2021-től induló új költségvetési ciklusban - írja a Politico. A befolyásos brüsszeli lap azt is megjegyzi: még maga a büdzsé összeállításáért felelős Günter Öttinger uniós biztos is meglepődött a cikk üzenetén, amit az is tükröz, hogy a Twitterén úgy reagált: "csakugyan?". Aztán tegnap és ma a fokozódó spekulációnak tudta be újabb Twitter-üzeneteiben, hogy mindenféle sajtóértesülések megjelennek a jövő szerdai bejelentés előtt.

Egy régiós vezető tisztségviselő is igyekezett tompítani a vasárnapi FT-cikk üzenetét, hiszen azt mondta:Mi olyan üzeneteket hallottunk Öttingertől, amelyek nem ennyire radikálisak.Amint hétfőn részletesen megírtuk: a brit lap értesülései szerint a most 350 milliárd eurós Kohéziós Alap forrásainak elosztási szabályrendszerét úgy alakítja majd át az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés