Előfizetői tartalom

Kiszámolták, melyik ország a legnagyobb Nobel-díj termelő

A világ legtöbb Nobel-díjával az Egyesült Államok büszkélkedhet: összesen 368 medáljuk van. Ezt főként annak köszönhetik, hogy rengeteg bevándorló tudóst fogadtak be a viharos 20-ik század során, csakhogy ennek a hatása nem tarthat örökké. Egy friss kutatás szerint már ma sem képesek annyi Nobel-díjast kitermelni, mint korábban, és fokozatosan lecsúszhatnak a "trónról". Ráadásul, ha az egy főre jutó medálokat tekintjük mérvadónak, akkor már most sem ők a befutók. De akkor ki lehet?

A halál kereskedője, a tudomány kitüntetőjeHa van ezer ötletem, de pusztán csak egy válik be, én elégedett leszek. Ezt Alfred Nobel, svéd kémikus és feltaláló mondta egyszer. Saját magára is remekül illik a mondás, hiszen 355 szabadalmából végül csak a dinamittal futott be igazán. 1866-ban fejlesztette ki ezt a pusztító eszközt, amit ő egyébként kifejezetten békés célokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés