Előfizetői tartalom

Most akarsz lakást venni? - Akár ez lehet a legjobb döntésed!

Portfolio
Az elmúlt években jelentősen növekedtek a lakásárak hazánkban. Sokan érezhetik ezért úgy, hogy igazán rosszul jártak, amiért nem 2013-ban vásároltak lakást. Korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk azzal, hogy valóban elkésett-e az, aki eddig nem lépett a tettek mezejére. Most egy más aspestukból vizsgáljuk a jelenlegi lakásvásárlók helyzetét. Vajon a jelentős növekedés miatt valóban olyan nehézzé vált a lakásvásárlás hazánkban, mint sokan gondolják? A válasz sokakat meglephet.

Az elmúlt körülbelül 4 évben jelentős mértékben drágultak meg hazánkban a lakások. Az MNB árindexe szerint 2014-től kezdődően közel 60 százalékkal emelkedtek az árak Magyarországon. Időközben azonban a hazai bérek is jelentősen bővültek. Ha az országos használt lakásokat jellemző átlagos négyzetméterárak alapján kiszámítjuk, hogy hány havi nettó jövedelem szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés