Előfizetői tartalom

Világméretű képmutatás zajlik - Keményen beleszállt a globális elitbe a sztárközgazdász

Portfolio
Branco Milanovic, a vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségek témakörének egyik legismertebb szakértője szerint képmutató dolog, hogy miközben minden évben összegyűlik a világ elitje Davosban, hogy megvitassák az egyre súlyosabbá váló vagyoni egyenlőtlenségeket, a gyakorlatban szinte semmit nem tesznek a helyzet javítása érdekében. A közgazdász professzor blogbejegyzésében szállt bele a ma kezdődött davosi Világgazdasági Fórum résztvevőibe.

Ma már gyakorlatilag minden neves közgazdász és döntéshozó egyet ért abban, hogy veszélyesen nagyra nőttek a társadalmon belüli vagyoni különbségek szerte a világon, az elmúlt évek tendenciája pedig különösen aggasztó. A téma egyik nemzetközileg elismert szakértője, Branko Milanovic azóta híressé vált elefánt-ábrájával robbant be két éve a köztudatba, ezen ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés