Előfizetői tartalom

Új világrend épül: Kína véres küzdelemre készül az ellenségeivel

Portfolio
Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke mai beszédében egyértelművé tette, hogy országa páratlan gazdasági és katonai szuperhatalommá akar válni az évszázad közepére. Bár elmondása szerint Kína nem akar más országokat fenyegetni, ellenségeikkel a végsőkig kitartva, véres csatában fognak leszámolni, hogy elfoglalhassák méltó helyüket a világszínpadon.

A közelmúltban futótűzként söpört végig a világsajtón a hír, hogy a kínai parlament megszavazta azt az alkotmánymódosítást, amelynek értelmében eltörlik a kínai államfő hivatali idejére vonatkozó korlátozást. Nem egészen egy héttel később a parlament ellenszavazat nélkül újraválasztotta államfőnek Hszi Csin-pinget újabb öt évre, ami tovább növelte az aggodalmakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés