Előfizetői tartalom

Egy kalapba kerülhet Magyarország és Afganisztán - Durvul a Brexit-játszma

MTI
|
Portfolio
A brit kormány egységesítené az Európai Unióból és az EU-n kívüli országokból érkezők bevándorlási szabályozását a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után a keddi kabinetülésen hozott elvi állásfoglalás szerint. Ez azt jelenti, hogy megállapodás híján az EU-ban maradó országok Nagy-Britanniában letelepedni kívánó állampolgárai elvileg nem részesülnének kedvezményesebb engedélyezési elbánásban, mint azok, akik az unión kívüli országokból érkeznek. A brit vezetés ezzel valószínűleg nyomást akar helyezni az EU-ra, hogy a megállapodás érdekében engedjen saját álláspontjából.

Az állásfoglalás inkább szándéknyilatkozat és vitaanyag, semmint végleges döntés, és megfelel a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee - MAC) egy hete ismertetett ajánlásának. A BBC közszolgálati rádió beszámolója szerint a kabinet egyhangúlag támogatta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés