Előfizetői tartalom

Donald Trump, a stabil zseni? Maradjunk inkább csak a stabilnál

Portfolio
Donald Trump elnök szereti rendszeresen hangoztatni, hogy az amerikai gazdaság kiemelkedő teljesítménye, kiváltképp a dinamikus GDP-növekedés, illetve a több évtizedes mélypont közelében lévő munkanélküliség neki köszönhető. Bár az USA gazdasága tényleg jó helyzetben van, a CEPR (Centre for Economic Policy Research) kutatóintézet szakértői szerint "fake news", hogy ez az elnök érdeme lenne, ezt pedig egy egyszerű modellel be is bizonyították. Trump mentségére szóljon, hogy legalább (eddig) el sem rontotta a dolgokat, szóval a "stabil géniuszból" legalább a stabil igaz - teszik hozzá.

Donald Trump csodát tett az amerikai gazdasággalAz Egyesült Államok gazdasága kirobbanó formában van. Az ország elmúlt 170 éves történetének második leghosszabb recesszió nélküli növekedési periódusában van, ráadásul a lendület várhatóan idén és jövőre is kitart majd. A konjunktúramutatók és üzleti bizalmi indexek (a kereskedelmi háborús aggályok ellenére) magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés