Előfizetői tartalom

Így adózunk jövőre - Új érdekességekre bukkantunk

Egyszerűsítés. Ezt igyekszik üzenni a gazdasági élet szereplőinek a kormány a kedden beterjesztett 2019-es adócsomaggal. Lesznek ugyan érdekes és váratlan adócsökkentések és emelések, de ezek nem nagy horderejűek, illetve már korábban ismert elemei voltak az adórendszernek. A hangsúly ezúttal valóban az egyszerűsítésen van, mind az adminisztráció, mind pedig az adók száma tekintetében. Bemutatjuk és értékeljük a jövő évi adóterveket.

Közhely, de igaz, hogy ha adópolitikáról van szó, akkor minden kormány nem egyszer, hanem folyamatosan az egyszerűsítést ígéri. Az elmúlt években az újszerű intézkedések (e-szja, NAV ügyfélközpontúság, online számlázás, elektronikus ügyintézés) bevezetésével a kormány elindult ezen a hosszú úton és a parlamentnek most benyújtott jövő évi adótörvény-módosítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés