Előfizetői tartalom

Ez a 10 bank a gazdagok kedvence

Portfolio
A világ 25 legnagyobb privátbankjának kezelt vagyona éves összevetésben 17%-kal nőtt tavaly egy év alatt, a Scorpio Partnership adatai szerint ezzel már összesen több mint 16 ezermilliárd dollárt kezelnek. A tanulmány alapján utánajártunk, melyik az a tíz szolgáltató, amely a legtöbb privátbanki vagyont kezeli a világon.

A tavalyi kedvező részvénypiaci trend a nagy privátbankok kezelt vagyonára is jótékony hatással volt, 2016-hoz képest 4,3%-kal nőtt a frissen beáramló tőke a kezelt vagyonon belül tavaly. A privátbankok közül az ázsiai szolgáltatók tudták leginkább növelni vagyonukat tavaly, átlagosan több mint 15%-kal nőtt az általuk kezelt vagyon. Ehhez képest az európai versenytársaik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés