Előfizetői tartalom

Irgalmatlan nagyot fog kaszálni, aki lecsap a magyar lakosság dugipénzére

Nem sok olyan ország van Európában, ahol akkora népszerűségnek örvendene a készpénz, mint nálunk. Ha folytatódik a trend, csaknem 5000 milliárdra fog nőni év végére a magyar lakosság készpénzállománya. Ez a GDP 12%-át jelentheti, ami óriási luxus a kormány és a pénzügyi szektor számára is. A készpénz jelentős részét nem fizetési célból, hanem kényszer-megtakarításként tartjuk, pedig ez a készpénzfelesleg becsatornázható lehetne a pénzügyi szektor számára is. Megnéztük, mit nyernének vele az egyes szektorok, a megtakarítási piac különféle szereplői.

Öngondoskodás 2018 Fontos téma lesz ez Öngondoskodás 2018 konferenciánkon, semmiképp se maradjon le róla! Információ és jelentkezés Az átlagfelnőttre több mint 600 ezer forint készpénz jutA magyar gazdaság teljesítménye idén folyó áron 1,5-szerese lesz a 2008-asnak. Ehhez képest a forgalomban lévő készpénzállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés