Előfizetői tartalom

Íme a világ 10 legtöbb pénzt kereső profi befektetője!

Portfolio
Ahhoz képest, hogy tavaly milyen elképesztő hozamokat lehetett elérni a részvénypiacokon, a nagy hedge fundok nem tudtak lépést tartani a piaccal. Volt olyan alap, amely csak 1,2%-ot hozott befektetőinek, de azért voltak bőven 20% feletti hozamok is. A Forbes friss összeállítása alapján kigyűjtöttük azt a tíz hedge fund alapítót, aki a legtöbbet kereste tavaly.

10. Christopher Hohn, 600 millió dollárHohn alapkezelője, a Children's Investment Fund Management jelenleg az egyik legjobban teljesítő hedge fund a piacon. tavaly a cég nettó 27%-os hozamot tudott felmutatni ügyfeleinek, ezzel pedig Hohn 600 millió dollárt tehetett zsebre. Aktivista befektetőkét a vállalatok igazgatótanácsainak vérfrissítését tűzte ki céljául, a jó hozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés