12 °C Budapest

Rég húztak ekkorát a Tescóban, Sparban: ezért most megéri sorban állni

2018. február 22. 14:33

Múlt héten tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), hogy miként változtak a fogyasztói árak az előző évi árakhoz képest. A jelentésből kiderül, hogy több, alapvető élelmiszer ára is drasztikusan nőtt. Ezek közül legdurvábban a tojás és a vaj, vajkrém termékek ára növekedett, előbbi 48 utóbbi 13,6 százalékkal. Emellett jelentősen többet kell fizetni manapság a száraztésztáért, tejtermékekért, kenyérért és a kávéért is. Az árnövekedések okán a Pénzcentrum most annak járt utána, hogy mekkora akciókkal várják e termékek esetében a nagy áruházláncok vásárlóikat.

Tavaly januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 4,4 százalékkal emelkedett - közölte friss kutatásában a KSH, ezen belül

a tojás 48,0, a vaj, vajkrém 13,6, a száraztészta 8,7, a tejtermékek 7,9, a kenyér 7,1, a tej 5,8, a kávé 5,1 százalékkal kerül többe manapság a boltokban.

Az élelmiszerek mellett átlagosan a szeszesitalok és a dohányáruk ára növekedett jelentősen, ebben a szegmensben ugyanis 6,5 százalékos volt a drágulás.

Ha azonban a januári árakat összevetjük a 2017-ben tapasztalható decemberi árakkal, akkor azt is látjuk, hogy a friss zöldségekért is jelentősen többet kell fizetnünk. Ezek a termékek ugyanis 14,6, százalékkal drágultak. A jelentős áremelkedések okán a Pénzcentrum, most annak járt utána, hogy a nagy áruházak milyen akciókkal várják a leginkább megdrágult élelmiszereket kereső vásárlókat.

Tesco

A Tesco legújabb akciós kiadványának címlapján hirdeti a narancsot és a tejet. Előbbi kilója 449 forint helyett 249 forintba, míg 1 liter Riska UHT tej 159 forintba kerül. Egy kg Tesco kristálycukorért pedig 175 forintot kell fizetni. Az áruházban több zöldség is gyümölcs is kedvezményes áron kerülhet a bevásárló kosárba, ilyen például a kelkáposzta (249 ft/kg), piros burgonya (fél áron 99 ft/kg) és a hegyes erős paprika is (69 ft/db). A Tigris vekniért sem kell teljes árat fizetni a 8. héten, annak darabja ugyanis 23 százalékkal olcsóbban 99 forintba kerül. A Tesco tojás olcsóbban landolhat a szatyrokban 369 forint helyett 349-be kerül egy csomag.

KATT: Ennél is több akcióért lapozd át a Tesco legújabb kiadványát!

Lidl

A Lidl 8. heti akciós kiadványában gyümölcsökkel támad a címlapon. A burgonya kilója 95 forintba kerül, a zöld alma 289-be, a vérnarancs 279-be, míg a kivi 449 forintba kerül csütörtöktől vasárnapig. A bolt Vita D’or light margarinja is akciós, 23 százalékkal olcsóbban 129 forintért lehet megvásárolni. A diszkont egyéb tejtermékei is kedvező áron érhetők el vasárnapig, így például a Pilos gyümölcsös reggeli ital 139, a Müllet tejital 249, míg a francia Brie sajt 299 forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATT: Még több Lidl akcióért lapozd át a diszkont 8. heti akciós kiadványát!

Spar

A Sparban a 20 százalékos Riskta teljföl kapható kedvező, 199 forintos áron ezen a héten. A tejfölön túl az Ammerland márkázott vaja, és az összes Lavazza kávé is akciós. Az említett vaj 599 forint helyett 499-be, míg a kávémárka különböző termékeinek összes kiszerelése 20 százalékkal olcsóbb. A laktózérzékenyek is örülhetnek, hiszen a Riska laktózmentes UHT teje is 29 százalékkal olcsóbban, 269 forintért érhető el. Az olasz konyha szerelmesei is örvendhetnek, ugyanis a Don Francesco durum száraztésztái 369 forint helyett 269-ért landolhatnak a kosarakban. Ha kenyér nem is, de a graham zsemle a hétvégén 49 helyett 29 forintért ajánlkozik szendvicsnek valónak.

KATT: További Spar akcióért fusd át az áruház legfrissebb kiadványát!

Aldi

Az Aldiban az Alpenmark Ementáli sajtja 499, a Jogobella joghurtok 105, míg az Amarey őrült kávéi 999 forintos áron érhetők el. Ezek mellett a vödrös Kokárdás joghurt 419 helyett 279-be, míg ugyanezen márka zsírszegény túrója 319 forintba kerül. Vizes zsemle és tejes kifli örök párosa is kedvező, 15 forintos áron várakozik a pékáru részlegen. A gyümölcsök és zöldségek kedvelőinek sem kell szomorkodniuk. A diszkontban az avokádó 299/darab, a narancs 229/kiló, míg a Monte Rosa paradicsom 699 forint helyett 499 forintba kerül. Ezen felül a sárgarépa is jelentősen, 44 százalékkal olcsóbb ezen a héten, mely okán 1 kg 99 forintba kerül.

KATT: Ennél is Aldis akcióért mindképp nézd át a bolt aktuális akciós újságját!

Interspar

Az Intersparban a Riska séf vaj 100 grammja 229 forintba kerül. A Pöttyös túró rudiért 89, a Danone Oikos joghurt desszertjéért 299, míg a Mizo 2,8 százalékos zsírtartalmú tejéért 219 forintot kell kiperkálni az áruházban. A boltban a burgonyás cipó 400 grammja 169-be, míg az S-budget Caffé Classico őrült kávéja 2 darab vásárlása esetén 50 százalékkal kerül kevesebbe (összesen 389 forint).

KATT: Ha ennél is több Intersparos akció is érdekel, nézd meg az áruház friss kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm