Gyorsfagyasztott pizza, halrudacska: itt az igazság a mirelit termékekről

2018. június 22. 11:30

A közhiedelem szerint a fagyasztott termékek mindenféle hozzáadott adalékanyagot tartalmaznak, ezért sokan ódzkodnak a megvásárlásuktól. Ennek azonban nem szükségszerűen kell így lennie, sőt, ha megfelelően végzik a gyorsfagyasztásos eljárást, akkor a zöldségek, gyümölcsök még csak nem is veszítenek vitamin- és tápanyagtartalmukból. Sokszor ugyanakkor csak az a cél, hogy mindig legyen valami a hűtőben, hogy ha megéhezünk például a foci vébé egyik meccse alatt, akkor legyen egy jolly joker mirelit pizzánk, amit pillanatok alatt elkészíthetünk. Mindezek apropóján a Pénzcentrum most annak járt utána, hogy milyen mirelit akciókkal várják a magyar boltok vásárlóikat.

Az ország friss pizzatérképe szerint a magyarok bizony sem az ananászt, sem pedig a végeláthatatlan hús, illetve húskészítményes feltéteket sem vetik meg kedvenc ételeiken. Ezt persze a pizzasznobok sorscsapásként élhetik meg, de végtére is a közízléssel nehéz lenne vitába szállni. És ha már pizza, és ráadásul még foci vébé is, akkor az ételrendelésnél már csak az lehet gyorsabb, hogyha a fagyasztóból hirtelen előkerül 1-1 korábban betárazott ínyencség, amit csak be kell dobni a sütőbe. Így a pizza még olcsóbb lesz, és még a borravalóval sem kell bíbelődni. 

A költséghatékonyság és az időtakarékosság jegyében tehát, most olyan akciókra vadásztunk a legnagyobb magyarországi áruházak akciós katalógusaiban, melyek a mirelitárukra vonatkoznak. És ha már mirelit, sokaknak még a mai napig él a fejében, hogy a mirelit ételek károsak, és csak friss alapanyagok azok, amikből rendes ételt lehet készíteni. 

Egy korábbi cikkünkben azonban Antal Emese, dietetikus elmondta, hogy 

sokszor a negatív vélemények és megnyilvánulások voltaképpen tudatlanságból fakadnak, hiszen sokan nem tudják például azt sem, hogy mit jelent pontosan az élelmiszeriparban a gyorsfagyasztásos eljárás, és azt hiszik, hogy különböző mesterséges készítmények, adalékanyagok hozzáadásával jár.

Pedig ez nincs így, sőt ha fagyasztási eljárást megfelelően végzik, akkor például a mirelit zöldségekben, gyümölcsökben kifejezetten magas vitamin- és tápanyagtartalmat figyelhetünk meg. Ennek fényében fontos például tudni, hogy

a gyorsfagyasztással történő tartósítás teljesen vegyszermentes, az eljárás során semmilyen adalékanyag nem kerül a tiszta alapanyaghoz 

- erősítette meg korábban a Pénzcentrumnak Kúthy László, a FEVITA hűtőipari cég kereskedelmi igazgatója, aki szerint a boltokban a minőségi hűtőbútorok használata is nélkülözhetetlen a minőség megőrzéséhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gyorsfagyasztott terméket egyébként leginkább az gyötri meg, ha többször felenged, majd visszafagy,

hiszen ilyenkor már nem a legyártott minőségben kerül a fogyasztóhoz. A gyorsfagyasztásos tartósítás lényeg az, hogy az élelmiszeripari alapanyagokat a lehető legrövidebb idő - a zöldségek, gyümölcsök esetében ez néhány perc - alatt lehűtik mínusz 18-22 celsius fokra. Az élelmiszereket alkotó nagymennyiségű víz ilyenkor apró jégkristályok formájában fagy meg, így a felengedéskor nem roncsolódik a sejtfal. Az apró jégkristályoknak köszönhető az is, hogy a gyorsfagyasztás után kiengedett termék nem ereszt túl sok levet, megőrzi az alapanyag eredeti alakját, színét, hasznos anyagait, vitaminjait, és az illatát is.

Mindezek alapján, akik eddig szkeptikusan tekintettek a mirelit részlegek felé, jobb ha kicsit nyitottabban állnak a dolgokhoz, hiszen sok energiát és pénzt lehet spórolni azzal, ha megfelelő ételekkel előre feltöltjük a mélyhűtőt. Ha így cselekszünk mindig lesz mihez nyúlni, és nagy eséllyel sem a minőségromlástól, sem az adalékanyagok garmadájától nem kell tartanunk. 

Spar

  • Alaszka pollock - 999 forint
  • Csirkemellhús szelet - 1 099 forint
  • Frosta fillet de lux - 549 forint
  • Iglo haltermék - 849 forint

További Spar akcióékért fusd át a bolt 25. heti akciós kiadványát!

Lidl

  • Kövön sütött pizza - 449 forint
  • Frikadell - 499 forint
  • Almás-fahéjas gombóc - 499 forint

Még több Lidl akcióért lapozd át a diszkont legújabb szórólapját!

CBA

  • Felician pizza - 549 forint

Ha érdekelnek a CBA további akció is, itt találod őket!

Aldi

  • Hamburger pogácsa - 899 forint
  • Csirkeszárnyak - 749 forint

Ha érdekelnek a diszkont más ajánlatai is, nézd meg legújabb kiadványukat!

Príma

  • Felician pizza - 549 forint

Ha érdekelnek a Príma további akciós ajánlatai, akkor a bolt akciós katalógusát itt találod!

Interspar

  • Óriásgarnéla - 2 799 forint
  • Myfood tonhalsteak - 999 forint
  • Nádudvari levesbetét - 289 forint
  • Frosta zöldségkeverék szósszal - 449 forint
  • Minipizza - 699 forint
  • Farm frites rusztikus burgonya - 619 forint

Ha érdekel más intersparos akciós ajánlat is, akkor itt kutakodhatsz közöttük!


NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm