16 °C Budapest

A piacon sem ilyen olcsó a gyümölcs: itt szerezd be fillérekért

2018. szeptember 23. 13:01

Beköszöntött az ősz és ezzel együtt itt az alma szezon is. A nagyobb hipermarketekben nagyjából 200 forintot kérnek kilójáért, ám ennél kevesebbet kell fizetni, ha mi magunk szedjük le a termést. Mutatjuk, hol és mikor lesz Szedd magad akció az országban.

Azakciós újságokat lapozgatva láthatjuk, tele vannak az e heti kiadványok almával: a Tescóban a Gála alma kilójáért most 199 forintot kell fizetni, az Auchanban a Starking alma kilója 299, a Jonagold almáé 249, a Jonatán, Mutsu vagy Royal Gála almáé pedig 229 forrint. A piacokon változóak az árak, de a Piac Online adatai szerint a fővárosi piacokon a különböző almák ára 99 és 680 forint között mozog.

Viszont ennél is olcsóbban juthatunk almához, ha mi magunk szedjük azt le a gyümölcsfáról. Országszerte rengeteg helyen működik úgynevezett szedd magad almáskert, ahol mindenki maga döntheti el, melyik fajtából mennyit szeretne, maga válogathat a gyümölcsök között. Az interneten rengeteg szedd magad-hirdetést lehet találni, ha viszont nem szeretnénk keresgélni, érdemes felkeresni a Gyümölcs Vadász honlapot, ahol településenként feltüntetik, hol, milyen gyümölcsöt, mikor lehet szedni:

Baranya megye: Mozsgó

Pár napja maradt annak, aki Mozsgón szeretne almát szüretelni, szeptember 20-tól 24-ig van erre ugyanis lehetőség. Érdemes telefonon bejelentkezni a termelőhöz, árakról azonban nincsen információ.

Békés megye: Szeghalom

A Szeghalmi Almáskert Szabó Családi Gazdaság is várja az almára vágyó embereket, a szezon náluk szeptember 15-től október 5-ig tart.

Fejér megye: Mór

Október 7-ig lehet felkeresni a Cerazus Hungária Kertészeti Kft.-t, ahol Jonatán, Jonagold, Idared, Golden Delicious almát lehet szedni.

Hajdú-Bihar megye:

Bocskaikert: a Dancsi Kertészetben október 31-ig van lehetőség almát szedni,  a honlapjuk szerint az étkezési alma kilója 120 forint.

Derecske: a Derecskei Gyümölcsösben október 20-ig van lehetőség almát szedni, az alma kilós ára 250 forint.

Heves megye:

Gyöngyös: Október 15-ig lehet szedni almát Gyöngyösön, a Székely Család birtokán.

Tenk: Szeptember 30-ig lehet almát szedni, de mielőtt bárki neki indulna, érdemes telefonon érdeklődnie a termelőnél.

Pest megye

Budapest: a SZIE KERTK Kísérleti Üzem és Tangazdaság is hirdet szedd magad akciót, de érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, ott teszik közzé az időpontokat. Az étkezési alma ára: bruttó 150,- Ft/kg.

Pomáz: a Breier Farmon október 20-ig várják a vásárlókat, érdemes figyelni a közösségi oldalon közzétett bejegyzésüket a pontos időpontokért.

Szob: a Szobi gyümölcsöskertben bármelyik napon szedhetőek az éppen érésben levő gyümölcsök,de az aktuális teendőik és az időjárás miatt érdemes telefonon egyeztetni a szedési időpontot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Törökbálint: a DomaFarmon 1 kg alma ára 200 forint, hétvégén 9-től 5-ig várják az érdeklődőket.

Somogy megye

Siófok: a Töreki úton szeptember 30-ig 200 forint/kg áron szedhetünk 5 féle almát: van Jonagored, Idared, Mutsu, Golden és Starking.

Siófok: a Határ u 63 szám alatt elterülő 2 hektáros gyümölcsöskertben október 10-ig lehet almát szedni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Jánkmajtis: szeptember 30-ig várják az érdeklődőket a Budapesttől kb. 3 órányi autóútra lévő településen.

Tolna megye

Madocsa: október 28-ig van rá mód, hogy valaki Madocsán szedjen Jonathán, Jonagold, Idared almát.

Vas megye

Csepreg: Golden, Jonagold, Idared, és többféle kevésbé ismert alma fajtát lehet szedni a Vas megyei településen szeptember 30-ig.

Veszprém megye

Veszprém: a családi gazdálkodásban mindenféle növényvédelem nélküli gyümölcsöt lehet kapni. Szeptember 30-ig várják az érdeklődőket.

Zala megye

Egervár: a Lakhegy Almáskertben Idared, Golden, Jonagored szedhető, akár jövő szombaton is. Kérik, mérhető göngyöleget (láda, vödör, zsák, stb) mindenki vigyen magával.

Nagykanizsa: a gyümölcsös Nagykanizsa Palin városrészének közelében található, az alma kilójáért 95 forintot kérnek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem