7 °C Budapest

Kapaszkodj meg: már 17 ezerből külföldre viheted síelni a családot

2017. október 21. 07:03

Még csak október közepe van, de Ausztriában már elindult a síszezon. Meglehetősen télies volt nyugati szomszédunknál a szeptember, és október elején is havazott a Németországgal határos magasabb hegyekben. Persze a Magyarországhoz közelebb eső területeken még várni kell a síelésre, de nem árt már most befizetni, ha a családdal elmennénk síelni a télen. Már 17 ezer forintért is találhatunk apartmant, ami nagyon jól hangzik, de persze nem szabad megfeledkezni az utazás, az étkezések és a síbérlet költségeiről sem.


Egy utazás mindig megterheli a családi kasszát: legyen szó akár nyaralásról, akár síelésről, érdemes figyelni az utazási irodák akcióit és lecsapni az előfoglalási kedvezményekre. Azok, akik télen kiruccannának néhány napra, hogy a közeli hegyekben hódoljanak a szenvedélyüknek, és még nem fizettek be valamelyik utazási irodánál, még változatos akciókból és ajánlatokból válogathatnak majd, de a legnagyobb kedvezményekről sajnos már lemaradtak

Az utazásszervezők többsége ugyanis a legnagyobb (akár 30 százalékos) előfoglalási kedvezményeket szeptember 30-ig kínálta,

a következő foglalási "sáv" október közepéig-végéig érvényes és kb. 10-15 százalék kedvezménnyel elérhető ajánlatokat tartalmaz

- tudtuk meg az Invia utazási irodától.

Nem kell azonban elkeseredni, ha lecsúsztunk a first minute kedvezményekről: egyes szálláshelyekhez ugyanis kedvezményes síbérlet járhat, míg sok ajánlat esetében az ár maga már tartalmazza a síbérlet árát. Az Inviánál egyébként az előfoglalási időszak intenzitása egyelőre megegyezik a tavalyival, kiugró különbség sem a számok, sem a választások tekintetében nem látszik.

A tavalyi síszezonban (2016 utolsó és 2017 első negyedéve) náluk a TOP 3 úticél Ausztria, Franciaország és Szlovákia voltak. Idén emellett még Szlovénia és Olaszország iránt érdeklődnek többen, de egyelőre úgy tűnik, hogy e tekintetben az idei évben nem várható komolyabb változás a tavalyihoz képest az utazási iroda szerint.

Az Alpine Tours Utazási Irodánál megkeresésünkre azt mondták, náluk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is osztrák és olasz síterepek a legnépszerűbbek. Az Invia és az Alpine Tours is megemlítette, hogy az utasok többsége leginkább a 4-5 éjszakás turnust keresi, vagyis egy-egy hétvégét hosszabbítanak meg. Az Inviánál viszont sokan, egészen pontosan az utazók 29 százaléka az egy hetes síutakat választja.

A gatyánk is rámehet egy sítúrára

A Maremonti utazási irodánál a foglaltság idén kis emelkedést mutat a tavalyihoz képest. Azt mondták, volt, aki már tavaly tavasszal lefoglalta a téli utazást, de a foglalások igazán augusztus óta dübörögnek. Náluk egyébként apartmanokat akár 10 euro/fő/éj ártól, panziókat félpanzióval már 35 euro/fő éj, 3-4 csillagos szállodákat pedig 40-50 euro fő/éj ártól lehet foglalni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Inviánál a legkedvezőbb ajánlat egy négytagú család számára, ha 5 éjszakára foglalnak egy ausztriai apartmant, önellátással. Így 17 ezer forintból meg lehet úszni a szállást. A legdrágább opció náluk, ha a család 7 éjszakát tölt el all inclusive ellátással egy négycsillagos szállodában, Ausztriában. Ez 1 362 366 forintba kerül.

Az Alpine Toursnál, ha két, tíz éven aluli gyerekkel utaznánk, egy négycsillagos hotelben teljes ellátással, wellnesszel, programokkal, síbérlettel együtt 4 éjszakára 3 napos síeléssel a felnőtteknek fejenként 570 euro lenne, a gyermekek számára minden ingyenes, így a teljes családnak 1140 euro lenne minden költséggel együtt. Vagyis 350 ezer forintból megoldott a síelés a teljes család számára, erre a költségre mindössze a kiutazás és helyi fogyasztás jön pluszban.

Ezzel szemben az önellátó apartmanok a legtöbb esetben 7 éjszakára foglalhatók, egy négyfős, két légteres apartman egy hétre 1120 euro lenne. Ebben az árban viszont nincsen síbérlet, sem ellátás - se reggeli, se ebéd, se vacsora, épp ezért az utazási iroda szerint a hotel mindenképpen jobb választás.

Utazzunk, de miből?

Az Intrum Justitia által, nyáron készített Európai Fogyasztói Fizetési Jelentésbőlkiderül, hogy a magyaroknak több mint 40 százaléka havonta spórol. A kutatási eredmények azt is megmutatják, hogy nagyon gyakran utazási terveink megvalósításához tesszük félre bevételeink egy részét. A havi szinten spóroló magyarok egynegyede tesz így azért, hogy szabadságát kellemes környezetben tölthesse. Népszerűbb ez a megtakarítási irány, mint például spórolni további tanulmányokra, vagy félretenni gyermekeink, unokáink anyagi támogatásához.

Akinek viszont nincs megtakarírtása az sok esetben személyi kölcsönből fizeti a családi utazásokat. Aki viszont így tesz, annak alaposan át kell gondolnia, melyik konstrukciót választja, hiszen akár tízezer forintot is nyerhetünk a megfelelő termék kiválasztásával. A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnéztük, melyik ajánlattal járnánk a legjobban.

Példaszámításunkban 600 ezer forintos hitelösszeggel, 24 hónapos futamidővel kalkuláltunk. A fenti beállítások alapján Sberbank kölcsöne nyújtja a legjobb kamatot, náluk már 11,57 százalékos THM-mel megkaphatjuk a hitelösszeget, a törlesztőnk pedig 28 745 forint. A THM szempontjából jó választás a CIB kölcsöne is, itt a THM 11,73 százalék, a havi törlesztő pedig 28004 forint. A K&H kölcsönénél a THM 12,32 százalék, a havi törlesztő 27 684 forint, ha pedig azMKB kölcsönét választjuk, a THM 12,71 százalék, a havi törlesztő pedig 27622 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem