15 °C Budapest

Durva áremeléssel indul a strandszezon: ennyit fizethetsz idén a Balatonnál

2018. május 21. 06:58

Hagyományosan pünkösdkor nyitnak a balatoni strandok, bár van, amelyik egész évben nyitva van, és olyan is, amelyik csak június első hetében nyitja meg kapuit a fürdőzők előtt. Ahogy tavaly, idén is nagyon megterheli a családi kasszát egy hétvégi strandolás, sok település áremelésre is kényszerült. Utánajártunk, idén mennyit kell fizetnünk, ha Balaton-parti strandolásra vágyunk.

Hagyományosan pünkösdkor nyitnak a balatoni strandok, bár van, amelyik egész évben nyitva van, és olyan is, amelyik csak június első hetében nyitja meg kapuit a fürdőzők előtt. A Balaton pedig idén is népszerű úticél lesz: a Szállás.hu adatai szerint már ezen  hétvégén is sokan pihennek Siófokon és Balatonfüreden, és az elkövetkző hetekben valószínűleg egyre többen töltik majd a hétvégéket a magyar tenger partjánál.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy idén drágábban faltozhatunk a büfékben, mint tavaly. Úgy néz ki, az északi part drágább lesz, mint a déli, a Hvg.hu riportja szerint ugyanis utóbbi strandjain 400 forint egy sima lángos, míg az északi parton ugyanezért 600 forintot kell fizetni. Azt írják, idén 10 százalékos lesz a drágulás.

A rossz hír, hogy a legtöbb strandon is áremelkedés várható. Kíváncsiak voltunk, mennyivel kell többet fizetnie idén a magyar családoknak, ha a Balatonnál vészelnék át a tikkasztó hőséget. Sok strand honlapján még nem tették közzé az idei árakat, és volt olyan önkormányzat, amit a Pénzcentrum sem ért el, azonban néhány település kivételével sikerült összeszedünk, hogy a legnépszerűbb üdülőhelyeken hogyan alakulnak idén a belépőjegy árak.

A legtöbb helyen nem kell jelentős drágulástól tartani, a tavalyiakhoz képest néhol 50, másutt 100 forinttal kell többet fizetni. A legtöbb balatoni strandon viszont - ahogy tavaly - idén is lehet vásárolni kedvezményes jegyet 16, illetve egyes helyeken 17 óra után. A kétgyermekes családok számára jó megoldás lehet a családi jegy vásárlása is, ezzel is rengeteget lehet spórolni, igaz, a legtöbb helyen csak két felnőtt és két 14 év alatti gyermek belépésére jogosít fel, vagyis egy három-vagy kétgyermekes családnak pluszban még fizetnie kell.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez alapján látható, hogy egy család, ha fizetős strandra megy, nagyjából 2000 forintot kell fizessen a belépőért. Ráadásul sok helyen fizetni kell a parkolásért is, ezért mielőtt útnak indulnánk, érdemes tájékozódni az interneten. Balatonfüreden például a Kisfaludy utcai parkolóban 500 forint egy óra, Balatonföldváron pedig a Keleti strand  bejáratához közel óránként 200 forintot kell fizetni, ahogy a balatonföldvári Nyugati strand előtt is az út melletti táblával kijelölt területen, valamint a strand melletti parkolóban.

Ingyen is csobbanhatunk a Balatonban

A jó hír, hogy azért van lehetőség arra is, hogy ingyen csobbanjunk a Balaton vízében. Jó példa erre Zánka, ahol egész évben ingyen látogatható a strand és a parkolás is ingyenes, vagy Balatonmáriafürdő. Utóbbi településen is teljesen ingyenes a parkolás és hét szabadstrand közül is válogathatnak a fürdőzni vágyók.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem