7 °C Budapest

Kemény kijelentést tett Fördős Zé: ennyit a genderőrületről

2017. április 30. 14:50

A Konyhafőnök zsűritagja az e heti Best magazinban fejtette ki véleményét azzal kapcsolatban, mi is kell a nőnek. Azt mondja, a főzéssel le lehet venni a lábukról a nőket, és azt is kifejtette, mi az, ami neki fontos egy kapcsolatban. Fördős Zé nem szereti, ha rendetlenség van otthon, ne álljanak halomban a mosatlan edények, vagy ruhák.

Klasszikus nőideálképem van. Nem azt mondom, hogy egy nőnek a konyhában a helye, de szeretem, ha kézben tartja a háztartást. Ne legyen rendetlenség otthon, ne álljanak halomban a mosatlan edények, vagy éppen a ruhák

 - mondta a magazinnak. Ezen kívül jól esnek neki az apróságok is, szereti például, ha mindig van a hűtőben olyasmi, amit kifejezetten szeret. Azt is kifejtette, a szétszórtság vagy rendetlenség nem szakító ok, de "hosszú távon biztos, hogy feszültséget okozna". Arra a kérdésre, mi az, amire csak egy nő képes azt válaszolta, ha mindenképp mondania kell valamit, az az otthonteremtés lenne. "Számomra nagyon fontos, hogy ne csak háznak, hanem otthonnak nevezhessem azt, ahol lakom, és ebben a nők nagyon jók".

Nesze neked előítélet

Itthon még mindig makacsul tartja magát az az elképzelés, hogy a nőknek alapvetően házimunkával és otthonteremtéssel kell foglalkozniuk, a férfiaknak meg a pénzkeresettel. Ezt a KSH április közleménye is igazolja. E szerint ugyanis jellemzően a nők főznek, mosogatnak és takarítanak, a férfiak pedig nagyrészt ház körüli munkákkal töltik az idejüket.

Úgy tűnik, az életkor előrehaladtával a házimunkára fordított idő is növekszik. Míg a 20-29 éves nők naponta átlagosan 106 percet, addig a 40-49 éves nők már 180, a 60-74 éves nők már 206, a 75-84 éves nők pedig már átlagosan 182 percet töltenek házimunkával. Jóval kisebb mértékben ugyan, de növekszik a férfiak háztartásra fordított ideje is. A 20-29 éves korosztály esetében napi 23, a 40-49 éveseknél 38 perc a házimunkával töltött idő, addig a 60-74 évesek napi 50, a 75-84 éves férfiak pedig naponta átlagosan 59 percet töltenek a háztartással kapcsolatos munkával.

Februárban a Pénzcentrum olvasói is szavazhattak arról, mi a véleményük a hagyományos nemi szereppekkel kapcsolatban. Azt a kérdést tettük fel, mi a véleményük, problémákat szül-e egy kapcsolatban, ha a nő többet keres, mint a férfi? A válaszadók 71 százalék úgy gondolta, ez egy ostoba, középkori felfogás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szavazók mindössze 29 százaléka gondolta úgy, a nőknek a házimunkával és otthonteremtéssel kell foglalkozniuk, a férfiaknak meg a pénzkeresettel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem