5 °C Budapest

Fontos változás előtt áll a magyar bank: minden ügyfelet érint

2018. június 25. 11:00

Már csak néhány nap maradt hátra az MKB Bank digitális rendszerének átállásáig. Az átállás ideje alatt a bank számos szolgáltatása nem lesz elérhető, többek között a bankfiókok is zárva lesznek.

Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a későbbiekben sokkal gyorsabban lesznek képesek új szolgáltatásokat bevezetni, az új rendszer elősegíti majd a nyílt bankolást. Az utóbbi 10 évben nem volt olyan bank Magyarországon, amely ekkora rendszerátállást hajtott volna végre.

Az átállás folyamán más, egyéb rendszereket is integrálni kell az új rendszerbe, többek között ezért is fog több napig tartani az átállás. Az új rendszernek köszönhetően akár több százezer új ügyfél kiszolgálására is képes lesz a bank. Jelenleg 175 ezer olyan lakossági ügyfele van a banknak, akik aktívan bankolnak, vállalati oldalon ez a szám jelenleg 40 ezer.

Koczka Dániel, az átállás digitális vezetője elmondta, hogy az átállás előkészületei már két és fél éve tartanak. Jelenleg arra törekednek, hogy az átállás levezénylése zökkenőmentes legyen. Az adatok migrációját egy külön auditor cég fogja ellenőrizni, felügyelni. Mostanra már a Magyar Nemzeti Bank hivatalos engedélyét is megkapták arra vonatkozóan, hogy az átállás ideje alatt bankszünnapokat tarthasson az MKB.

Kovács Larissza, a bank digitális ügyfélélmény igazgatója elmondta, hogy a bankkártyákat fogják tudni használni az ügyfelek készpénzfelvételre és vásárlásra is. Fontos azonban, hogy az átállást megelőzően az ügyfelek biztosítsák, hogy elegendő fedezet legyen a kártyán, ugyanis az átállás ideje alatt nem fognak tudni befizetéseket, beérkező átutalásokat jóváírni az ügyfelek számláin. A június 29-ig nem teljesülő megbízások csak az átállást követően fognak teljesülni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kártyán kívül elérhető lesz továbbá az MKB Pay szolgáltatása is, tehát ezen keresztül is képesek lesznek vásárolni a bank ügyfelei.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem