Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül a Mol - De megéri?

Portfolio
Ahogyan arról beszámoltunk, várhatóan a Mol törzsrészvények névértékének módosításáról is dönt majd a társaság éves rendes közgyűlése április 13-án, miután ez a téma is szerepel a tervezett napirendi pontok között. A tegnap közzétett közgyűlési dokumentumból kiderült, hogy a cég igazgatósága a részvények 1:8 arányú felaprózására tesz javaslatot. Az új névérték 125 forint lesz, tehát 1 darab 1000 forint névértékű törzsrészvény helyébe 8 darab, egyenként 125 forint névértékű törzsrészvény lép - a változás 2017. szeptember 1-én válhat hatállyossá. Utánanéztünk, korábbi hasonló esetek alapján milyen hozadéka lehet az intézkedésnek, és azt találtuk, hogy amennyiben jó az időzítés, vagyis, ha a felaprózást kedvező piaci hangulat közepette hajtják végre, a lépés pozitív hatással járhat a Mol-részvény árfolyamára és tőzsdei forgalmára.

A részvényfelaprózás elsődleges célja általában az, hogy a vállalat vonzóbbá tegye részvényeit a kisbefektetők számára, a drága részvényár ugyanis sok esetben távol tartja ezeket a szereplőket. A részvényfelaprózásnak is potenciálisan árfolyamnövelő hatása lehet, mivel a kisbefektetők körében megnövekedhet a kereslet a papírok iránt, vagyis a befektetői bázis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés