Előfizetői tartalom

Jelentős kínai beruházást nyert el Magyarország

MTI
Magyarország megkapta a kínai féltől a Belgrád-Budapest vasútvonal beruházásának finanszírozási ajánlatát, és megindultak a tárgyalások az államközi megállapodásról is - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI tudósítójával Pekingben, miután helyi idő szerint szerdán későn este tárgyalt Vang Ji kínai külügyminiszterrel. A tárcavezető azt is elárulta, hogy hamarosan egy újabb jelentős kínai beruházást fog a kormány bejelenteni.

"Mindkét kormány határozott szándéka, hogy az összes szükséges szerződést alá tudjuk írni a novemberben, Pekingben megrendezendő Kína-Közép-Kelet-Európa csúcson " - fogalmazott a miniszter. Szijjártó hangsúlyozta, az elmúlt években sikerült elérnünk, hogy Magyarország lett Kína közép-európai gazdasági szerepvállalásának hídfőállása. "Ennek a folyamatnak a továbbviteléhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés