Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a terv - Így mentenék meg a dízeleket

Portfolio
A német autóipar képviselői és az ország politikai vezetői megállapodtak abban, hogy egy nagyobb mentési terv részeként a dízel üzemű járművek kibocsátási értékeinek javítása érdekében szoftverfrissítéseket hajtanak végre. A dízeleknek címzett mentőcsomag összességében mintegy 2 milliárd euróba fog kerülni, az autóipar pedig vállalta, hogy autónként 100 eurót áll a költségekből - értesült német iparági és kormányzati forrásokból a Reuters.

A most megszellőztetett mentőcsomag keretében minden németországi és a piacon elérhető külföldi márka dízelmotorral szerelt változatát "frissítik", amelyek megfelelnek a legutóbbi emissziós standardoknak (Euro-6, Euro-5).A szoftverfrissítésekkel az autóipar képes lesz körülbelül 20 százalékkal mérsékelni az autók nitrogén-oxid-kibocsátását - idézte a Reuters meg nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés