Előfizetői tartalom

Ellenállt a magyar tőzsde

Portfolio
Alaposan elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, a legnagyobbat az autóipari vállalatok és az exportcégek árfolyama esett.Fontosabb részletek Az európai részvénypiacokat az autóipari cégek részvényei húzták lefelé, nagyot esett az autógyártók és a beszállítók árfolyama is. Egyrészt azért, mert kiderült, a nagy német autógyártók kartelleztek, másrészt egyre súlyosabb következményei vannak a dízelbotránynak, több millió autót hívnak vissza, iparági szinten akár 2 milliárd euróba is kerülhet az autók kijavítása. Rossz vállalati hírek érkeztek: profit warning az eBaytől (-4%), a General Electric (-3%) profitja pedig 60 százalékkal csökkent a legutóbbi negyedévben. A tegnapi EKB kamatdöntést követően tovább erősödött az euró, ami már fájhat az európai, főként exportorientált cégeknek, ezért olyan heves az esés az európai tőzsdéken, miközben az amerikai részvénypiacok csak mérsékelten esnek (egyelőre a határidős részvényindexek állása alapján) Technikai hatás is szerepet játszik az esésben, a fontosabb részvényindexek több időtávon is túlvetté váltak, ezért is indult el a profitrealizálás.

2017. július 21. 17:00 Megosztás Ellenállt a magyar tőzsde Az európai részvénypiacokon kifejezetten rossz hangulatban telt a kereskedés ma délután, a vezető részvényindexeket alaposan elkalapálták, a német DAX index két százalékos mínuszban is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés