Előfizetői tartalom

Hiába táraznak ki a legnagyobbak - Már túl közel van a szakadék

Portfolio
Nincsenek könnyű helyzetben a nagy európai olajcégek, legalábbis ez derül ki a Nomura frissen publikált iparági elemzéséből. Bár a vállalatok az olajár esésére reagálva visszafogták beruházásaikat, ez a Nomura szerint nem elegendő, ahhoz, hogy ezek a cégek valóban ellenállóak legyenek, ennél többre van szükség. Az osztalékok jelenlegi szintje a készpénztermelés alapján nem fenntartható.

Nehéz helyzetben az európai olajcégekTovábbra sem optimista a Nomura az európai olajcégek kilátásait illetően, elsősorban amiatt aggódnak, hogy az ágazat szereplői képesek-e az alacsonyabb olajárak jellemezte piaci környezethez időben alkalmazkodni, mégpedig úgy, hogy közben a hozamok is javulnak. A szakértők szerint a valóság egyelőre azt mutatja, hogy a drámai olajáresésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés